Mogelijke vroege versie Android 5.0 duikt op in Chromium-bugtracker

Gijs Ettes
6 augustus 2013, 16:39
1 min leestijd
Mogelijke vroege versie Android 5.0 duikt op in Chromium-bugtracker
android 5.0

Android 4.3 is nog geen twee weken uit en een verwijzing naar Android 5.0 duikt alweer op. Android-aficionado’s die een beetje teleurgesteld waren met de recente Jelly Bean-update in plaats van de grote stap naar Android 5.0 Key Lime Pie hoeven wellicht niet al te lang meer te wachten dus.

In de bugtracker van Chromium is namelijk melding gemaakt van een Nexus 4 en Nexus 7 die draaien op een Android-versie die ‘KRS36B’ wordt genoemd. Jelly Bean-versies van Android hebben altijd het voorvoegsel ‘J’. De vondst van PocketDroid duidt er daarom mogelijk op dat Google de code voor Android 5.0 Key Lime Pie al op enkele apparaten aan het testen is.

Lees verder na de advertentie.

Het wordt nog steeds verwacht dat Google Androi 5.0 (officieel aangekondigd als Android L) voor het einde van dit jaar introduceert.

Geen verwijzingen naar nieuwigheden gevonden

Er is in de bugtracker helaas niets te vinden over mogelijke functies en vernieuwingen die Key Lime Pie naar Android brengt, maar het maakt het wel aannemelijker dat Google van plan is om de opeenvolging van nieuwe Android-versies wat sneller te laten verlopen.

Chromium is het opensourceproject dat de broncode voor Google Chrome levert, en afgeleiden. Op basis van deze broncdoe namelijk namelijk een hele browser in elkaar worden gezet.

→ Lees alles wat je over de nieuwste Android-versie moet weten op de Android 5.0-overzichtspagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu