De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google activeert slimme vergrendeling in Android 5.0

Wouter Nijsen
21 maart 2015, 16:14
1 min leestijd
Google activeert slimme vergrendeling in Android 5.0

Google heeft een nieuwe vergrendeling  voor Android 5.0 (Lollipop) geactiveerd. De functie maakt gebruik van lichaamsdetectie, waardoor je minder vaak je toestel hoeft te ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.0 lichaamsdetectie

De nieuwe vergrendeling wordt `on-body detection` (of lichaamsdetectie) genoemd en werd ontdekt door Android Police. De functie activeer je  door in de instellingen van je Android naar `Smart Lock` te gaan en vervolgens lichaamsdetectie aan te zetten.

De nieuwe vergrendelingsoptie is vooral handig voor gebruikers die de hele dag met hun smartphone in de weer zijn. Dit omdat de functie ervoor zorgt dat je het  toestel minder vaak hoeft te ontgrendelen. De slimme functie weet wanneer je de smartphone in je handen hebt, en zorgt er vervolgens  voor dat `ie niet wordt vergrendeld. Hierdoor is het niet meer nodig om telkens een pincode, wachtwoord of patroon in te voeren als je even  niet meer naar het scherm hebt gekeken. Wanneer je het toestel weer  neerlegt, vergrendelt het  zichzelf automatisch.

De slimme vergrendeling werkt ook wanneer de  smartphone in je broekzak zit. Aan de hand van de accelerometer wordt bepaald of de functie in- of uitgeschakeld moet  worden. Belangrijk om te weten is dat het niet uitmaakt in wiens handen een toestel ligt. De smartphone is dus ook ontgrendeld wanneer je ‘m tussentijds aan iemand anders geeft.

De nieuwe vergrendeling is vooralsnog alleen beschikbaar voor gebruikers van Android 5.0 (Lollipop). Google heeft de functie op afstand geactiveerd, al is wel de nieuwste versie van Google Play Services benodigd.

Het laatste nieuws over Android Lollipop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu