Android 5.0 Lollipop hands-on: een nieuwe start voor Android

Android 5.0 preview

Android 5.0 is te downloaden als prerelease voor de Nexus-apparaten, die grotendeels gelijk is aan de uiteindelijke OTA-update van Android 5.0 Lollipop. Bij Android Planet installeerden wij de update om te kijken wat er allemaal nieuw is. In onze uitgebreide Android 5.0 preview, inclusief veel screenshots, komen alle vernieuwingen en verbeteringen aan bod.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android 5.0 preview

Android 5.0 Lollipop is de grootste vernieuwing van Android sinds Ice Cream Sandwich. Het uiterlijk gaat op de schop en hoewel het hier en daar wennen is, zorgt de rustige interface ervoor dat je gemakkelijk door Android navigeert. Ook de snelle prestaties, natuurlijke animaties en verbeterde beveiliging en synchronisatie zijn belangrijke ontwikkelingen. De komende tijd worden apps naar het nieuwe Material Design omgezet en wordt de ervaring beter en beter, waarbij apps een herkenbare Lollipop-interface krijgen. En daarmee is Android 5.0 weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van Android, waar Google de komende jaren aan gaat werken. Bovendien is het Ice Cream Sandwich- en Holo-tijdperk van Android afgelopen en begint het nieuwe Lollipop-tijdperk, dat in alles kleurrijker oogt.

→ Lees de gehele preview van Android 5.0 Lollipop

Laatste Lollipop-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.