Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Uitrol Android 5.1.1 OTA-update voor meer Nexus-toestellen gestart

Gijs Ettes
21 mei 2015, 8:17
1 min leestijd
Uitrol Android 5.1.1 OTA-update voor meer Nexus-toestellen gestart

Google is gestart met de uitrol van de Android 5.1.1 over-the-air-update voor de Nexus 4, Nexus 5 en de 3g-versie van de Nexus 7. Ook de Nexus 9 (lte) kan worden bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Android 5.1.1 OTA-update

Gebruikers van deze Nexus-toestellen kunnen via ‘Instellingen > Over dit toestel’ controleren of  de Android 5.1.1 OTA-update beschikbaar is. Heb je geen zin om te wachten, dan kun je ook naar deze pagina op de Google Developers-website gaan om de laatste factory image te downloaden. Welke stappen je vervolgens moet doorlopen om de update te installeren, lees je in ons tipartikel ‘Android-update flashen‘.

android 5.1.1 ota-update

Android 5.1.1 brengt geen nieuwe features, maar lost vooral de problemen van eerdere versies van Android Lollipop op. Daarmee moet het besturingssysteem soepeler en stabieler werken. Android 5.1.1 repareert  naar verwachting het geheugenlek van Android 5.1 en voert enkele kleinere verbeteringen door, waaronder de mogelijkheid om vanuit het snelle instellingen-scherm een wifi-netwerk te kiezen.

De meeste gebruikers geven aan tevreden over de update te zijn, al zijn er ook die klagen dat hun Nexus 7 (2012) last heeft van apps die niet meer werken en een accu die sneller leegloopt.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu