De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android 5.1 verbetert hardwareprestaties door quadcore-optimalisatie

Redactie
13 maart 2015, 8:41
1 min leestijd
Android 5.1 verbetert hardwareprestaties door quadcore-optimalisatie

Android 5.1 Lollipop verbetert de hardwareprestaties en daarmee ook de snelheid van mobiele apparaten, door alle cores van de quadcore-processor standaard in te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Dat schrijft de bekende Android-ontwikkelaar Francisco Franco op Google+, waarna Android Planet de uitspraken heeft bevestigd. Franco is de ontwikkelaar van Franco Kernel, één van de meest populaire custom kernels voor verschillende Android-apparaten. Hij heeft de nieuwe werking van de cpu’s binnen Android 5.1 geanalyseerd.

Naast een reeks verbeteringen voor de Android-encryptie en Android Runtime (ART), is Google ook bezig geweest met het optimaliseren van de kernel van Android. De zogeheten kernel task schelduler, die de load van Android verdeelt, verspreidt de taken voortaan over vier cores.

Dit doet de nieuwe  Android 5.1 kernel

android5-1

Bij de meeste Android-toestellen met een quadcore-chip zijn er normaliter twee cores online, waarbij er twee extra cores worden ingeschakeld om zware taken te voltooien. Google heeft deze technologie van hotpluggen aangepast waardoor de vier cores altijd draaien en op deze manier sneller taken kunnen voltooien, zonder dat dit ook meer energie kost. Het veelvuldig in- en uitschakelen van cores op basis van load kost namelijk ook veel energie.

Franco is erg te spreken over deze verandering. Zo had Franco Kernel deze manier van load verdelen al langer, wat voor een verbeterde accuduur zorgt. Franco heeft nog wel één puntje van kritiek: de kernel schaalt de kloksnelheid van de cpu’s pas op nadat de gebruiker zijn vinger voor drie seconden op het scherm heeft gehad. Dit is volgens Franco te lang, waardoor het apparaat iets te langzaam reageert zodra je ‘m inschakelt. Dat gaat Franco verbeteren in zijn eigen versie van de Android 5.1 kernel, die spoedig uitkomt.

Laatste nieuws over Android 5.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu