De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android 5.1 Lollipop officieel: features, tips en downloads

Redactie
12 maart 2015, 15:30
2 min leestijd
Android 5.1 Lollipop officieel: features, tips en downloads

Google heeft maandagavond Android 5.1 Lollipop aangekondigd, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Het betreft een redelijk kleine update die als eerste naar Nexus-toestellen wordt uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.1 was al een geruime tijd beschikbaar op goedkope Android One-smartphones in India, maar Google heeft de nieuwe Android-versie nu officieel aangekondigd. Het is echter nog onbekend wat er precies allemaal is veranderd, al heeft Google alvast enkele nieuwe features kenbaar gemaakt.

De volledige changelog wordt binnenkort gepubliceerd. Hier valt ook mogelijk in te zien of het geheugenprobleem van Lollipop is aangepakt en de stille modus terugkeert. Naar alle waarschijnlijkheid is dit bij beide wel het geval.

Android 5.1 video door Android Planet

Android 5.1 Lollipop: dit is er nieuw

Android 5.1 brengt allereerst verbeterde ondersteuning voor twee simkaarten, waardoor het bij toestellen met dualsim mogelijk wordt om in de telefoon-app te kiezen met welk nummer je wilt bellen. Dit is met name handig voor goedkopere telefoons die veelal van dualsim-ondersteuning zijn voorzien.

nexus2cee_B_r20b2VAAAjgLD-1

De tweede belangrijke verandering die de nieuwe Lollipop-versie brengt, is Device Protection. Deze technologie zorgt ervoor dat je gestolen of verloren smartphone of tablet vergrendeld blijft totdat je weer inlogt met je Google-profiel. Deze functie komt alleen beschikbaar op toestellen die vanuit de doos op Android 5.1 draaien en op de Nexus 6 en Nexus 9.

De laatste grote toevoeging is HD-telefoongesprekken met een hogere audiokwaliteit. Ook bieden de knoppen in het snelle-instellingen-paneel voor bluetooth en wifi voortaan meer opties, zoals het direct verbinden met een specifiek wifi-netwerk of bluetooth-apparaat.

Android 5.1 release

Android 5.1 Lollipop is per direct beschikbaar voor Nexus-toestellen, waarbij de Nexus 6, Nexus 9 en Nexus 5 als eerste aan de beurt zijn. De software wordt ook naar andere Nexus-toestellen uitgerold, tot de Nexus 4 van LG.

Als er factory images of ota-updatebestanden beschikbaar zijn, wordt dit bericht aangevuld. Met deze bestanden is het mogelijk om je toestel handmatig te updaten, al raden we minder ervaren gebruikers aan om te wachten tot de update naar hun toestel wordt gepusht.

Update: factory images nu beschikbaar

De factory images van Android 5.1 zijn nu beschikbaar en je vind ze hieronder op een rijtje.

Lees ook: zo installeer je een factory image op je Nexus-toestel.

De factory images hierboven kun je handmatig via fastboot installeren of in één keer je smartphone of tablet wissen, om vervolgens de nieuwe firmware te installeren. Dit gebeurt via het toegevoegde .bat-script in de factory image. Doorsnee gebruikers kunnen echter beter wachten op de over-the-air (OTA) update. Als je deze op je sd-kaart plaats kun je gemakkelijker via de recovery de nieuwe Android-versie flashen.

Lees meer over Android 5.1

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu