De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo schakel je de nieuwe stille modus in op Android 5.1 Lollipop

Redactie
12 maart 2015, 22:00
2 min leestijd
Zo schakel je de nieuwe stille modus in op Android 5.1 Lollipop

Android 5.1 Lollipop, de eerste grote update voor Android Lollipop, brengt  de stille modus weer terug naar Android. Android Planet laat zien hoe je de stille modus weer inschakelt.

Lees verder na de advertentie.

De stille modus in Lollipop is niet meer beschikbaar bij Android 5.0. Het zorgde voor veel kritiek bij Android-gebruikers, die klaagden dat het onbegrijpelijk is dat zo’n functie niet meer in Android te vinden is.

Het verdwijnen van de stille modus in Lollipop heeft te maken met de nieuwe prioriteitsinstellingen van Android. Je hebt in Android 5.0 de mogelijkheid om te kiezen tussen alle meldingen, prioriteitsmeldingen en geen meldingen. In Android 5.1 Lollipop zijn de modi iets aangepast, waardoor de stille modus weer terugkeert.

Android 5.1 stille modus: zo werkt het

De ‘geen meldingen’-modus zou de stille modus moeten vervangen, alleen laat deze modus zelfs geen alarmen klinken. En dan is de modus voor veel Android-gebruikers niet geschikt als stille modus. Google heeft bij de Android 5.1  doorgevoerd dat de ‘geen meldingen’-modus voortaan kan worden ingeschakeld tot het aankomende alarm wordt afgespeeld. Dit geeft de ‘geen meldingen’-modus dezelfde functie als de stille modus van KitKat en eerdere Android-versies.

Het is belangrijk om te weten dat de Android 5.1 stille modus pas kan worden ingeschakeld als het alarm niet over te veel uur wordt afgespeeld. Stel: je wil om 08.00 ‘s ochtends alvast het alarm voor de volgende dag inschakelen. Dat is nog te ver weg, waardoor je bij de ‘geen meldingen’-modus niet kunt selecteren dat de stille modus ophoudt zodra het volgende alarm klinkt. Schakel je de stille modus in om 23.00 en gaat je alarm om 07.30, dan verschijnt de optie wel, zoals in de derde screenshot te zien is.

Omdat de ‘geen meldingen’-modus voortaan kan stoppen zodra een volgend alarm afgaat, kan de prioriteitsmodus  naar eigen wens worden aangepast door bijvoorbeeld alleen inkomende oproepen te laten klinken.

Laatste Lollipop-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu