De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android 5.1 update-overzicht: check alle toestellen en data

Gijs Ettes
18 januari 2016, 7:00
3 min leestijd
Android 5.1 update-overzicht: check alle toestellen en data

Zoals je in ons grote Android 5.0 update-overzicht  kunt zien, zijn er inmiddels veel (high-end) toestellen bijgewerkt naar deze Android-versie. Zijn opvolger is echter ook al voor veel apparaten beschikbaar. Een overzicht!

Lees verder na de advertentie.

Check of jouw toestel wordt geüpdatet

In dit Android 5.1  update-overzicht houden  we bij  welke smartphones en tablets op deze Android-versie draaien en welke toestellen een update (ook naar Android 5.1.1) mogen verwachten. De lijst is gebaseerd op bevestigde informatie, maar ook op geruchten omtrent de nieuwe firmware. In dat laatste geval zullen we dit overigens duidelijk vermelden.  Draait jouw toestel nog op een oudere Android-versie, check dan eerst ons Android Lollipop-update overzicht (versie 5.0) om te controleren of je toestel überhaupt naar Lollipop wordt bijgewerkt.

Houd er daarnaast rekening mee dat Google zijn updates stapsgewijs uitrolt, waardoor het goed mogelijk is dat je deze pas later ontvangt. Ook je provider en de fabrikant van je toestel zijn van invloed op de snelheid waarmee firmwareupdates beschikbaar komen. Nexus-toestellen zijn vaak als eerst aan de beurt, terwijl bedrijven als Sony en Huawei doorgaans traag zijn met het uitbrengen van updates. Heb je een budgettoestel van Wolfgang of Alcatel, dan moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk geen verdere updates meer ontvangt.

Via ‘Instellingen > Toestelinfo > Software-update’ kun je bij de meeste toestellen controleren of er een update beschikbaar is. Dit overzicht is bijgewerkt op 18  januari.

Google

Motorola

HTC

Samsung

LG

  • LG G4  (draait standaard op Android 5.1.1)
  • LG G3  (uitrol gestart)
  • LG G2 (uitrol gestart)

Sony

Honor

Huawei

Asus

Of en wanneer Asus zijn toestellen  gaat bijwerken naar Android 5.1.1 is niet bekend.

Acer

Of en wanneer Acer zijn toestellen gaat bijwerken naar Android 5.1.1  is niet bekend.

Wolfgang

Wolfgang kan updates voor zijn smartphones niet garanderen, waardoor het niet aannemelijk lijkt dat huidige toestellen een update naar Android 5.1.1 ontvangen.

Overige toestellen

Dit brengt de Android 5.1 update

Android 5.1 richt zich met name op het repareren van bugs die 5.0 introduceerde (denk aan het geheugenlek dat er voor zorgde dat apps automatisch werden afgesloten) en moet vooral worden gezien als een verbeterde versie van Lollipop, zonder veel spannende toevoegingen. Toch zorgt deze update voor een besturingssysteem dat soepeler en stabieler werkt.

Zie je een datum die niet klopt of mis je een toestel? Laat het ons weten in een reactie!

Het laatste nieuws over Android 5.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu