‘Android 5.1 verschijnt in maart’

Redactie
19 februari 2015, 8:41
1 min leestijd
‘Android 5.1 verschijnt in maart’

Android 5.1, een relatief kleine update van Googles mobiele besturingssysteem, zal volgende maand worden uitgerold. Dat zegt  Mo Versi, vice president product management bij HTC.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Android 5.1-update

android 5.1-update
De Android One-toestellen zijn als eerste van Android 5.1 voorzien.

Versi antwoordde op Twitter op een vraag van een gebruiker van de Google Play-editie van de HTC One M7. Dit toestel kampt met een bug met betrekking tot de verlichting van de knoppen; iets dat volgens Versi met een ‘onderhoudsupdate’ van Android in maart wordt opgelost. Afgaande op eerdere berichten lijkt een release van de Android 5.1 update volgende maand voor de hand te liggen.

De nieuwe Android-versie draagt nog steeds de naam Lollipop en zal niet zo ingrijpend zijn als Android 5.0, dat onder meer een nieuw design, slimmere notificaties en meer snelle instellingen bracht. Android 5.1 richt zich met name op het repareren van bugs die 5.0 introduceerde.

Lange tijd was onduidelijk wat we precies van de Android 5.1-update konden verwachten. De laatste berichten duiden erop dat deze in ieder geval de stille modus in Lollipop terugbrengt. Deze werd in Android 5.0 vervangen door een systeem met meldingen, prioriteitsmeldingen en geen meldingen, maar dat vonden niet alle gebruikers even handig. Ook maakt de update Android stabieler en efficiënter met het geheugen.

Kom alles te weten over Android 5.1 en de verbeteringen in deze versie.

Het laatste nieuws over Android 5.1

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu