Android 5.1 wordt al geleverd met smartphones in Indonesië

Redactie
4 februari 2015, 12:39
1 min leestijd
Android 5.1 wordt al geleverd met smartphones in Indonesië

Android 5.1, de nieuwe versie van Lollipop, wordt al geleverd met goedkope Android One-smartphones in  Indonesië, die sinds kort in het land worden verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.1 wordt de opvolger van Android 5.0, en beide versies verschijnen onder de naam Lollipop . Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Jelly Bean, dat versies Android 4.1, 4.2 en 4.3 behelst.

Android One-telefoons worden verkocht in opkomende markten als India en Indonesië. Deze toestellen kosten veelal minder dan 100 euro en worden gemaakt door fabrikanten als Micromax en Spice.

Android 5.1: wat weten we

Het blijft vooralsnog onbekend wat de update precies inhoudt, maar de verwachting is dat de stille modus in Lollipop terug gaat komen. In Android 5.0 werd deze verwijderd en vervangen door een nieuw systeem waarbij er gebruik wordt gemaakt van meldingen, prioriteitsmeldingen en geen meldingen.

51

Verder zou Google verbeteringen hebben doorgevoerd in het accu- en geheugenverbruik. Zo heeft Lollipop last van een vreemde geheugenbug, waardoor de software opeens niet genoeg werkgeheugen kan bereiken. Een simpele reboot werkt veelal. De bug zou met de update zijn opgelost.

androidone

Het Android-account van Indonesië stuurde tevens een tweet met bovenstaande afbeelding, waarin Android One-smartphones zijn te zien. De tijd die deze toestellen aangeven, is 5:10, wat staat voor Android 5.1. Google heeft vaker dergelijke hints naar nieuwe Android-versies in afbeeldingen verstopt.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Android 5.1 wordt uitgerold, maar het is aannemelijk dat Nexus-toestellen als de Nexus 6 en Nexus 5  vrij spoedig aan de beurt zijn voor de volgende Android-update.

→ Lees ook ons uitgebreide Android Lollipop update overzichtsartikel  

Laatste nieuws over Lollipop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu