De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android M wordt Android 5.2, niet 6.0

Redactie
20 juli 2015, 16:21
1 min leestijd
Android M wordt Android 5.2, niet 6.0

Het aankomende Android Marshmallow wordt niet voorzien van het cijfer 6.0, maar van Android 5.2. Daarmee is de aankomende Android-versie een update binnen het huidige Lollipop-tijdperk.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit een instelling in de tweede Developer Preview van Android M. Daarmee volgt Google eenzelfde trend als bij Ice Cream Sandwich, Jelly Bean en KitKat, die alleen onder het cijfer 4 vallen – van 4.0 tot 4.4. Daarna ging Google over naar Android 5.0 Lollipop, de huidige versie van het mobiele besturingssysteem dat voor smartphones en tablets beschikbaar is.

Het Android 5.2-nummer

De aanwijzing is gevonden in de zogeheten demomodus binnen Android M. Deze demomodus zorgt ervoor dat alle notificaties verdwijnen en de accu toont dat ‘ie volledig is opgeladen. Ook de tijd verandert: naar 5.20. Een directe verwijzing naar het versienummer van Android M.  Dat is echter niet ongewoon: Google heeft al vaker de volgende Android-versie verraden in een screenshot van een nieuwe app of app-update die toentertijd in Google Play werd gelanceerd.

Screen-Shot-2015-07-20-at-6.29.55-PM

Google gaat  met Android M wel een nieuwe naam gebruiken, maar geen nieuw cijfer. De update zal dan ook niet zo ingrijpend zijn als Lollipop, dat de grootste en belangrijkste Android-update van de afgelopen jaren is geweest.

Laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu