De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Eerstvolgende grote Android-update komt nog dit jaar’

Gijs Ettes
4 februari 2015, 16:20
1 min leestijd
‘Eerstvolgende grote Android-update komt nog dit jaar’

Hoewel weinig  Android-gebruikers beschikken over Android 5.0 of Android 5.1 kunnen we nog dit jaar Android 5.2 verwachten. Google laat weten dat de volgende grote release met werktitel Android M vóór het einde van het jaar beschikbaar wordt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Android 5.2 en 5.1

android 5.2
De Android One-toestellen zijn als eerste van Android 5.1 voorzien.

Wat we precies van Android 5.2 mogen verwachten, is vooralsnog niet duidelijk. Wel zal het een grotere update worden dan Android 5.1, de versie die momenteel al wordt geleverd met goedkope Android One-smartphones in Indonesië. Deze update zorgt waarschijnlijk voor de terugkeer van de stille modus in Lollipop. Deze werd in Android 5.0 verwijderd en vervangen door een nieuw systeem van meldingen, prioriteitsmeldingen en geen meldingen.

Verder moet Android 5.1 het accu- en geheugenverbruik verbeteren. Nu heeft Lollipop nog last van een vreemde geheugenbug die ervoor zorgt dat de software soms opeens niet genoeg werkgeheugen meer kan bereiken. De update wordt op korte termijn ook verwacht voor Nexus- en Google Play-toestellen.

Het laatste nieuws over Android Lollipop

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Android Lollipop, de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. Weten of en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan ons uitgebreide Android Lollipop update-overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu