De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android 5 wordt vanavond onthuld en dit najaar uitgebracht’

Gijs Ettes
25 juni 2014, 9:02
2 min leestijd
‘Android 5 wordt vanavond onthuld en dit najaar uitgebracht’

In tegenstelling tot eerdere releases zal de nieuwe Android-versie niet direct na de presentatie op de Google I/O verschijnen, zo laat Android-topman Sundar Pichai doorschemeren in een interview met Businessweek. Tijdens I/O is er wel al een preview van Android 5 die officieel de naam Android Lollipop heeft gekregen, om zo onder andere ontwikkelaars tegemoet te komen. “We willen de wereld al eerder laten zien waarmee we bezig zijn”, aldus Pichai. De uiteindelijke release van de versie, die waarschijnlijk de naam Lollipop krijgt, volgt dan in de herfst.

Android  5  is  de eerste grote update sinds 2011. Uit vermeende Android 5 screenshots blijkt dat het besturingssysteem mogelijk zwevende notificaties krijgt, een niet storen’-functie die je in staat stelt om het aantal meldingen te beperken en een nieuw scherm dat wordt getoond als je met je Google-account inlogt. Daarnaast zorgt de virtuele omgeving ART ervoor dat apps soepeler werken en efficiënter met de interne hardware omgaan.

Lees verder na de advertentie.

Mis de presentatie van Android 5  niet

android tv

Vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd start de Google I/O 2014, de  jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie waar ook regelmatig nieuwe soft- en hardware wordt onthuld. Naast de nieuwe Android-versie verwachten we meer duidelijkheid over Googles plannen met betrekking tot wearables.

Daarnaast wordt waarschijnlijk Google Play Fitness gepresenteerd, een nieuw gezondheidsplatform dat naar verluidt data verzamelt over je gezondheid, waaronder je hartslag en dagelijkse activiteiten.

Tot slot gaan geruchten dat de  Android TV wordt aangekondigd, waarbij Google de software verzorgt, terwijl  fabrikanten hun eigen mediaspeler uitbrengen. De nadruk zou bij het apparaat liggen op gaming, al kan het waarschijnlijk ook met overweg met (streaming) video en muziek.

Meer over het event lees je in ons Google I/O overzichtsartikel. Daarnaast kun je de Google I/O livestream volgen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu