Android 6.0.1 (Marshmallow) officieel: dit is er nieuw

Wouter Nijsen
7 december 2015, 20:06
1 min leestijd
Android 6.0.1 (Marshmallow) officieel: dit is er nieuw

Google is officieel gestart met de uitrol van Android 6.0.1. De eerste update van Android Marshmallow brengt meer dan 200 nieuwe emoji en diverse bugfixes.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0.1 officieel te downloaden

Android 6.0.1 is nu beschikbaar voor diverse Nexus-toestellen. Hierbij gaat het om de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9, Nexus 7 en Nexus Player. Op deze ontwikkelaarspagina van Google zijn de factory images van de update te vinden, die je handmatig dient te downloaden en installeren. Voor instructies kun je terecht in ons artikel waarin we uitleggen hoe je een factory image op je Nexus-toestel installeert. Android 6.0.1 zal later over-the-air beschikbaar worden. Een aantal weken geleden werd de update al uitgebracht  voor diverse Android One-apparaten in de Filippijnen.

android 6.0.1 officieel

De grootste vernieuwing van de nieuwe Android-versie zijn de 200 nieuwe emoji. Hiermee kun je je berichten weer op verschillende manieren opfleuren. Daarnaast zijn er een aantal oude emoji opnieuw vormgeven en bevat Googles Toetsenbord-app nieuwe tabbladen voor vlaggen, sporten en etenswaren.

Verder keert de `tot volgend alarm`-optie terug in Android 6.0.1. Met deze functie, die ook in Android 5.1 (Lollipop) aanwezig was maar in Marshmallow ontbrak, schakel je de prioriteitsmodus in totdat het volgende alarm afgaat. Tot slot verhelpt de update enkele bugs en andere foutjes. Welke dat precies zijn, is echter onduidelijk.

Het laatste nieuws over Android 6.0 Marshmallow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu