De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google begint met uitrol Android 6.0.1 Marshmallow

Wouter Nijsen
21 november 2015, 10:33
1 min leestijd
Google begint met uitrol Android 6.0.1 Marshmallow

Google zou zijn begonnen met de uitrol van Android 6.0.1 (Marshmallow). De update is vooralsnog alleen beschikbaar voor enkele Android One-apparaten in de Filippijnen.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0.1 uitrol begonnen

Het is nog onbekend wanneer de update beschikbaar wordt gemaakt in andere landen. Wel staat vast dat Google de nieuwe Android-update eerst uitbrengt  voor  Nexus- en Android One-toestellen. De laatste  zijn bedoeld voor gebruikers in  opkomende landen, waarbij Google zelf zorgt voor de uitrol van updates.

android 6.0.1 uitrol

Het is niet helemaal duidelijk wat Android 6.0.1 precies brengt. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een kleine update die enkele bugs en andere foutjes verhelpt en de stabiliteit van Android Marshmallow  verbetert. De update staat echter los van de maandelijkse beveiligingsupdates van Google. Die werd begin deze maand al beschikbaar gemaakt voor de  Nexus-toestellen.

Eerder deze week verscheen al het bericht dat Android 6.0.1 de komende maanden zou verschijnen. Android 6.1, de eerste grote update voor Marshmallow, zou ook al bij Google in ontwikkeling zijn en gepland staan voor volgend jaar. Voor veel gebruikers moet de reguliere Android 6.o-update echter nog beschikbaar komen. In dit overzicht kun je checken wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Lees alles over Android 6.0 (Marshmallow) in ons uitgebreide dossier

Het laatste nieuws over Android 6.0 Marshmallow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu