De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google maakt Android 6.0 Marshmallow beschikbaar voor Nexus-toestellen

Wouter Nijsen
5 oktober 2015, 19:00
2 min leestijd
Google maakt Android 6.0 Marshmallow beschikbaar voor Nexus-toestellen

Google heeft vanavond  Android 6.0 Marshmallow beschikbaar gemaakt voor diverse Nexus-toestellen. De factory images van het besturingssysteem zijn nu te downloaden op de Google-website.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0 downloaden nu mogelijk

Google maakt op de  officiële Android-blog bekend dat het vandaag start met de uitrol van Android Marshmallow naar verschillende  Nexus-toestellen. Hierbij gaat het om de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 en Nexus Player. De Nexus 5X en Nexus 6P, die naar verwachting  in november  in de Benelux verschijnen, draaien standaard op het nieuwe besturingssysteem. De factory images van Android 6.0 zijn op deze pagina te downloaden voor de genoemde toestellen. In dit artikel leggen we uit hoe je een factory image op je Nexus kunt installeren. Later vandaag wordt de update over-the-air uitgerold naar de Nexus-apparaten.

De Marshmallow-update wordt stapsgewijs ook voor toestellen van andere telefoonmakers uitgerold, waarbij zowel de fabrikant als je provider invloed hebben op wanneer deze beschikbaar wordt. Voor de meest recente data kun je ons Android Marshmallow update-overzicht raadplegen.

Dit brengt Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow is niet zo`n ingrijpende  update als Android 5.0 (Lollipop), maar brengt wel veel nieuwe functies met zich mee. Denk hierbij aan de mogelijkheid om app-permissies te beheren, waardoor je zelf kunt bepalen tot welke permissies bepaalde apps toegang hebben.

android 6.0 marshmallow app permissies

Een andere grote feature van Marshmallow is Google Now on Tap, waarmee je contextgevoelige informatie kunt opvragen. Ontvang  je bijvoorbeeld een mailtje over een film, dan zorgt Now on Tap ervoor dat je direct relevante informatie van iMDB te zien krijgt. Bij het afspelen van muziek kun je met een druk op de knop meer te weten komen over de desbetreffende artiest.

Ook nieuw is Doze, een functie die slimme bewegingsdetectie gebruikt om te kijken of je telefoon is verplaatst. Wanneer dit niet het geval is, schakelt Doze automatisch de slaapstand in, waardoor je smartphone (veel) minder data en energie verbruikt. Dit moet er in theorie voor zorgen dat je twee keer zo lang kunt doen met één volle acculading.

Naast veel bugfixes introduceert Android 6.0 Marshmallow ook native ondersteuning voor vingerafdrukscanners. De usb-c-ondersteuning maakt een snellere doorvoer van stroom en data mogelijk. Meer over het nieuwe besturingssysteem lees je in onze uitgebreide Android Marshmallow preview.

Bekijk ook onze Android Marshmallow videopreview

Het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu