Google rolt Android 7.0 Nougat uit naar Nexus-toestellen

Wouter Nijsen
22 augustus 2016, 19:00
2 min leestijd
Google rolt Android 7.0 Nougat uit naar Nexus-toestellen

Zoals verwacht heeft Google vanavond Android 7.0 (Nougat) beschikbaar gemaakt voor Nexus-toestellen. De nieuwe Android-versie wordt vanaf vandaag uitgerold naar verschillende Nexus-apparaten en komt de komende maanden naar andere smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.0 downloaden nu mogelijk

De afgelopen maanden bracht Google al verschillende testversies uit van Android 7.0 (Nougat), waardoor we al wisten wat er allemaal nieuw is aan de software. De Nexus 6PNexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Pixel C, Nexus Player en General Mobile Android One kunnen als eerste met de update aan de slag en de verwachting is dat binnenkort ook andere Nexus-toestellen worden bijgewerkt. Voor gebruikers van de Nexus 5 is er minder goed nieuws, want dit toestel krijgt geen update.

Heb je een smartphone van een andere telefoonmaker, dan moet je (veel) langer wachten voordat je Android Nougat krijgt. Het ligt zowel aan de fabrikant als provider hoe lang het duurt voordat de update beschikbaar is. In ons Android 7.0 update-overzicht vind je de meest recente data. Op 6 september wordt de LG V20 aangekondigd, de eerste smartphone die uit de droos op Nougat draait.

Dit is er nieuw in Android 7.0 Nougat

Android 7.0 (Nougat) is op het eerste gezicht minder ingrijpend dan voorgaande Android-versies, maar toch zijn er een aantal interessante vernieuwingen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de splitscreenmodus, waarmee het mogelijk is om twee apps naast elkaar te draaien, wat handig is als je bijvoorbeeld notities wil maken terwijl je een artikel leest in Chrome, of een YouTube-filmpje checkt.

Ook nieuw is de manier waarop Android Nougat omgaat met updates. Deze worden namelijk automatisch op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd, wat betekent dat je dit zelf niet meer handmatig hoeft te doen door de instellingen te openen. Verder is er ondersteuning voor Daydream, het nieuwe virtual reality-platform van Google, en een picture-in-picture-modus voor video’s.

android n developer preview 5

In Android 7.0 gaan bovendien de notificaties op de schop. Handig is de direct reply-functie, waarmee je sneller op berichten kunt reageren, omdat je direct in de notificatiebalk een reactie kunt typen. Nougat bundelt ook meerdere meldingen van dezelfde app, om zo het overzicht beter te bewaren. Direct Boot zorgt ervoor dat je telefoon sneller opstart, terwijl apps dan ook veiliger draaien.

Wil je meer weten over de nieuwe functies van de Android-versie. Check dan ons uitgebreide Android 7.0-dossier, waar we alles wat je moet weten op een rijtje hebben gezet. Houd Android Planet verder in de gaten voor de review van het besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over Android Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu