Android 7.0 bevat verborgen cropfunctie voor screenshots

Volgens een Reddit-gebruiker wordt het straks mogelijk om in een standaardversie van Android 7.0 screenshots meteen uit te kunnen snijden. Voorheen zat deze functie alleen in aangepaste versies van Android, zoals TouchWiz van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android 7.0 cropfunctie

Met een verborgen functie in Android 7.0 kunnen gebruikers straks direct screenshots bijsnijden. Meteen na het nemen van een schermafbeelding kun je zo een deel selecteren en opslaan. Momenteel moet je hiervoor na het nemen van een screenshot los de foto opzoeken en hem in een andere app bijsnijden.

De Reddit-gebruiker in kwestie laat in een video zien hoe hij op zijn Nexus 4, voorzien van een custom rom, een screenshot kan croppen. De software op zijn toestel is gebaseerd op Android 7.0 en maakt dan ook gebruik van een stukje code die Google in de broncode verstopt heeft.

Andere fabrikanten bieden al langer de mogelijkheid om meteen je screenshots te croppen. Op TouchWiz van Samsung krijg je direct de mogelijkheid te selecteren wat je wil opslaan, terwijl onder andere LG en Huawei vergelijkbare functies in hun Android-skins bieden.

Het is momenteel nog niet mogelijk de functie gemakkelijk te activeren. Alleen door een stukje van de Android-broncode aan te passen wordt de cropmodus pas aangezet. Het lijkt er dus sterk op dat we pas in een volgende versie van Android gemakkelijk screenshots kunnen bijsnijden. In welke versie dit dan wordt is nog onduidelijk: Google schuift wel vaker functies door naar latere versies als iets nog niet naar tevredenheid werkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.