Android 7.1.1 is nu te downloaden voor Nexus- en Pixel-toestellen

Erwin Vogelaar
5 december 2016, 19:40
2 min leestijd
Android 7.1.1 is nu te downloaden voor Nexus- en Pixel-toestellen

Zoals aangekondigd, is Android 7.1.1 nu te downloaden voor de Google Pixel, Pixel XL, Nexus 6p, Nexus 5X, Pixel C, Nexus 9 en Nexus Player.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1.1 nu beschikbaar

Het is weer tijd voor een update, want Android 7.1.1 is nu te downloaden. Dit betekent dat de Pixel-toestellen een kleine update krijgen. In deze update worden wat problemen verholpen, zoals dat de bluetooth-connectie kon uitvallen na een tijdje gebruik. Nexus-toestellen draaiden nu nog op Android 7.0 (Nougat), dus daarom biedt deze update voor Nexus-gebruikers ook wat nieuwe functies.

android 7.1.1

De belangrijkste vernieuwing van Android 7.1 is de toevoeging van app-shortcuts. Dit betekent dat als je het icoontje van een app een seconde ingedrukt houdt, er een menuutje verschijnt. Dit menuutje heeft snelkoppelingen naar functies uit de app. Als je bijvoorbeeld op het icoontje van Twitter drukt, dan krijg je opties om direct naar een nieuwe tweet te gaan of de zoekfunctie te gebruiken. Nog lang niet alle apps ondersteunen deze functie, maar er komen er gelukkig steeds meer bij. Uiteraard bieden de meeste Google-apps wel ondersteuning voor de functie.

Android 7.1.1 wordt nu uitgerold naar de Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, Nexus 9 en Nexus Player. De Nexus 6 staat opvallend genoeg (nog) niet tussen de toestellen die de update ontvangen. Heb je geen geduld voor de over-the-air-update, dan kun je de update ook zelf downloaden en installeren. Dit kan met de factory images of de volledige OTA-images. Bij die tweede optie hoef je niet alle bestanden van je toestel te verwijderen. Zoals altijd raden we aan dat wanneer de update wordt aangeboden op je toestel, je deze zo snel mogelijk downloadt en installeert. Naast het toevoegen van nieuwe functies, die je wellicht niet nodig denkt te hebben, verbetert elke update namelijk ook de veiligheid van je toestel.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu