De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 7.1.2-bèta 2 voorziet Nexus 6P van ‘Moves’ voor vingerafdrukscanner

Thomas Haenen
21 maart 2017, 10:50
2 min leestijd
Android 7.1.2-bèta 2 voorziet Nexus 6P van ‘Moves’ voor vingerafdrukscanner

Google heeft vannacht Android 7.1.2-bèta 2 uitgerold. Deze update voegt onder andere enkele nieuwe features toe aan de Nexus 6P.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1.2-bèta 2

Met Android 7.0 Nougat introduceerde Google onder andere ‘Moves’, enkele handige truucjes voor de vingerafdrukscanner van je smartphone. Met één swipe naar beneden over de scanner kon je bijvoorbeeld direct je notificaties in beeld brengen. Helaas kende deze feature een flinke beperking: oorspronkelijk konden alleen de Google Pixel en Pixel XL er gebruik van maken. De hardware van vingerafdrukscanners in andere smartphones was ‘niet geschikt’ voor Moves, claimde Google.

Na veel kritiek op dat besluit liet Google weten dat het zou werken aan een oplossing voor oudere smartphones. Dat pakte al snel goed uit: de Nexus 5X werd onlangs van Moves voorzien en vandaag is ook de Nexus 6P aan de beurt. Daarvoor moet je wel je toestel updaten naar Android 7.1.2-bèta 2, dat sinds vannacht uitgerold wordt. Voorlopig zijn er geen plannen om Moves uit te rollen naar andere toestellen.

Als je aangemeld bent voor het Android Beta Program krijg je automatisch een notificatie zodra de nieuwe software klaarstaat voor jouw smartphone. Na installatie ga je naar de instellingen en selecteer je ‘Moves’. Vanuit daar kun je het swipen voor notificaties en andere slimme bewegingen instellen.

Pixel Launcher voor Pixel C

Ook de Pixel C profiteert van de update. Deze tablet wordt voorzien van de Pixel Launcher, dezelfde interface als op de Google Pixel. Er zijn meer opties voor het multitasken, waarmee je meerdere apps tegelijk in beeld brengt. Ook is de look van de menuknoppen onderaan in beeld aangepast.

De Google Pixel en Pixel XL zelf worden met deze update voorzien van de meest recente beveiligingsupdate voor Android. Tijdens het opstarten verschijnt daarnaast een ‘Powered by Android’-logo in beeld.

Mocht je geen zin hebben om aan te slag te gaan met een voorlopige versie van Android, dan zul je nog even geduld moeten hebben. De definitieve versie van Android 7.1.2 verschijnt waarschijnlijk in april.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu