Android 7.1.2 onthuld: download de bèta en check wat er nieuw is

Google heeft het nieuwe Android 7.1.2 onthuld. Android 7.1.2 richt zich voornamelijk op bugfixes en de bèta is nu al te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android 7.1.2 onthuld

In een blogpost maakte Google bekend dat de update vanaf vandaag naar leden van het Android Beta Program uitgerold wordt. Ook als je de bèta niet installeert, is het een interessant blog om te lezen. Hierdoor weten we immers wat Android 7.1.2 voor nieuws toevoegt. Google noemt de update een ‘onderhoud release’ die zich dus voornamelijk op verbeteringen, bugfixes en optimalisatie. Een belangrijke update om te installeren zodra hij beschikbaar is dus, maar die geen spectaculaire nieuwe functies introduceert.

Android 7.1.2 onthuld

Bètagebruikers kunnen de update installeren op de Google Pixel en Pixel XL, Pixel C, Nexus Player en Nexus 5X. De update voor de Nexus 6P wordt voorbereid en komt er spoedig aan. Als je al aangemeld bent verschijnt de update automatisch, al kunnen nieuwe testers zich via deze link ook inschrijven. Een andere mogelijkheid is om de update te sideloaden.

Volgens Google verschijnt de publieke release van Android 7.1.2 de komende maanden voor de Pixel (XL) en Pixel C, Nexus Player, Nexus 6P en Nexus 5X. Opvallend genoeg ontbreekt de Nexus 6 in dit rijtje. Het lijkt er dus op dat de Android 7.1.1-update de laatste is geweest voor dit toestel.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.