De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 7.1.2 sloopt vingerafdrukscanner Pixel- en Nexus-toestellen

Erwin Vogelaar
15 april 2017, 9:46
2 min leestijd
Android 7.1.2 sloopt vingerafdrukscanner Pixel- en Nexus-toestellen

De nieuwste versie van Android heeft bij verschillende Pixel- en Nexus-toestellen onvoorziene gevolgen. Onder Android 7.1.2 werkt de vingerafdrukscanner namelijk niet meer goed.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1.2 vingerafdrukscanner

Verschillende gebruikers van zowel de Pixel en Pixel XL als de Nexus 5X en Nexus 6P klagen over hun vingerafdrukscanner. Sinds de nieuwste update naar Android 7.1.2, werkt deze niet meer naar behoren. Het lijkt erop dat de sensoren die de vingerafdruk horen te lezen de gebruikers geen toegang meer geven tot hun toestellen.

Zowel op het officiële forum van Pixel als het officiële forum van Nexus wordt er over het probleem gepraat. De getroffenen stellen dat na het opnieuw opstarten van het toestel, de scanner enkele minuten prima werkt. Alle vingerafdrukken wissen en opnieuw installeren werkt niet. Ook het toestel volledig opnieuw installeren heeft geen effect. Volgens anderen werkt de vingerafdrukscanner ongeveer twintig procent van de tijd. “Nooit meer Google!”, schrijft een boze Pixel-gebruiker.

android 7.1.2 vingerafdrukscanner

Android 7.1.2 draaide al geruime tijd als bèta, maar gebruikers stellen na de officiële release pas problemen gekregen te hebben. De update biedt enkele kleine toevoegingen, zoals een nieuw roaming-pictogram voor in de statusbalk. Ook kun je in de instellingen van je toestel aangeven of je een melding wil ontvangen als apps je accu vlot leeg slurpen. De Pixel C krijgt de grootste upgrade met Android 7.1.2, omdat deze tablet nu een Pixel-launcher heeft en zo meer op de Pixel-smartpones lijkt.

Android 7.1.2 zorgt er ook voor dat de Nexus 5X en de Nexus 6P een extra functionaliteit krijgen via de vingerafdrukscanner. Door te swipen op de sensor kunnen de notificaties tevoorschijn gehaald worden. Dit wordt Moves genoemd. Moves werkt sinds de nieuwste update wel naar behoren.

Heb je zelf een Pixel- of Nexus-toestel en draai je Android 7.1.2? Laat ons dan in de reacties weten of je hier ook last van hebt.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu