De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 7.1-update nu beschikbaar voor meer Chromebooks

Thomas Haenen
14 juni 2017, 16:07
2 min leestijd
Android 7.1-update nu beschikbaar voor meer Chromebooks

Google is begonnen met de uitrol van Android 7.1 Nougat voor verschillende Chromebooks. Deze update biedt meer flexibiliteit bij het gebruik van Android-apps op de laptops.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1 Chromebooks: update nu beschikbaar

De Acer Chromebook 14, Lenovo N22, Samsung Chromebook Plus en Dell Chromebook 13 zijn vanaf vandaag te updaten naar Android 7.1.1. Voor de Asus Chromebook Flip 301 staat de software klaar op het bètakanaal, terwijl je met de Lenovo Chromebook Flex 11 al kunt updaten op het dev-kanaal. Bij deze laatste twee laptops moet je er wel rekening mee houden dat het om een voorlopige versie van de software gaat, die mogelijk nog enkele gebreken kent.

De nieuwste versie van Android biedt een significante verbetering voor Chromebook-gebruikers. Zij kunnen nu namelijk de venstergrootte van Android-apps aanpassen. Voorheen vulden deze een vast gedeelte van het scherm, voortaan kun je de hoogte en breedte zelf verslepen. Daarnaast zijn op de achtergrond aanpassingen doorgevoerd om apps stabieler en soepeler te laten lopen.

Zo komen Chrome OS en Android samen

Vorig jaar maakte Google bekend Android en Chrome OS dichter bij elkaar te brengen. Sindsdien is de Play Store geschikt gemaakt voor Chrome OS, waardoor gebruikers meer dan een miljoen Android-apps op hun laptop kunnen installeren. De functie werd oorspronkelijk geleidelijk uitgerold, maar inmiddels kunnen steeds meer Chromebooks met de Play Store aan de slag. Hoewel er vorig jaar ook geruchten waren dat Google op termijn Chrome OS en Android volledig samenvoegt, lijkt daar geen sprake meer van.

Chromebooks zijn betaalbare laptops met weinig fratsen. Ze draaien logischerwijs op Chrome OS, dat vrijwel volledig om de browser draait. Bijna alle applicaties worden in de browser geopend, al is er vaak ook een offlineversie. Het voordeel daarvan is dat er weinig kracht nodig is, waardoor de laptops goedkoop worden verkocht. Dat maakt ze zeer populair in het onderwijs.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu