De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 7.1 Developer Preview 2 nu beschikbaar

Erwin Vogelaar
22 november 2016, 20:13
2 min leestijd
Android 7.1 Developer Preview 2 nu beschikbaar

Google heeft Android 7.1 Developer Preview 2 beschikbaar gesteld voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1 Developer Preview 2

Het is tijd voor de tweede developer preview van Android 7.1 voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C. De update komt een maand na de eerste Developer Preview. Het gaat in dit geval om een praktisch volledige versie van Android 7.1, want de nieuwste Android-versie wordt volgende maand uitgestuurd. De Pixel en Pixel XL krijgen Developer Preview 2 niet. Die toestellen draaien al een maand op Android 7.1 en krijgen Android 7.1.1 tijdens de volledige release komende maand.

android 7.1 developer preview 2

De belangrijkste vernieuwing voor Android 7.1 zijn de app-shortcuts. Met deze functie kun je een icoontje een seconde ingedrukt houden, waarna er een menuutje verschijnt. Via dit menuutje kun je direct naar verschillende functies uit de app gestuurd worden. Als je bijvoorbeeld Chrome een seconde ingedrukt houdt, dan kun je direct een nieuw tabblad of een nieuw incognitovenster openen. Bij Agenda kun je direct een nieuwe afspraak of herinnering invoeren.

Andere toevoegingen zijn betere ondersteuning voor virtual reality en betere live wallpapers. Developer Preview 2 brengt daarnaast de nachtmodus weer terug en repareert onder andere de problemen waarbij de bluetooth-connectie na een tijdje wordt afgebroken.

Om de update te ontvangen, kun je jezelf inschrijven voor het Android bètaprogramma. Dan krijg je komende week Developer Preview 2 vanzelf binnen. Als je niet kunt wachten, dan is de update ook handmatig te downloaden en te installeren via deze link.

Voor ontwikkelaars

De Developer Previews zijn bedoeld voor makers van apps. Op deze manier kunnen apps getest worden, voordat het grote publiek de update gaat downloaden. Specifiek hoopt Google met Developer Preview 2 dat meer app-makers een update voor app-shortcuts aanbieden voordat de nieuwste versie van Android uitrolt. Het ontvangen van deze Developer Previews is echter zo makkelijk, dat iedereen er mee aan de slag kan.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu