De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google geeft Android 7.1 Developer Preview vrij

Thomas Haenen
20 oktober 2016, 9:36
2 min leestijd
Google geeft Android 7.1 Developer Preview vrij

Google heeft vannacht de Android 7.1 Developer preview beschikbaar gemaakt. Onder andere de Nexus 6P en 5X kunnen nu aan de slag met de nieuwste versie van Android.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1 Developer Preview downloaden

De Android 7.1 Developer Preview kan door iedereen met een Nexus 6P, Nexus 5X of Pixel C gedownload worden. Daarvoor moet je wel aangemeld zijn bij het Android Beta Program. Dat kan heel gemakkelijk via deze site van Google. Mocht je in het verleden al eerder meegedaan hebben aan het bèta-programma, dan zul je automatisch een notificatie ontvangen dat er nieuwe software voor je klaarstaat.

Het versienummer van de eerste Developer Preview voor Android 7.1 is NPF10C. De update is iets meer dan 1GB groot, dus het is aan te raden hem enkel te downloaden over een wifi-verbinding. Desgewenst kun je de Android 7.1 Developer Preview downloaden en handmatig installeren via Google’s website.

Het gaat om een voorlopige versie van Android 7.1, dus de kans is groot dat je nog tegen bugs of andere problemen aanloopt. Google verwacht in december de definitieve software uit te rollen, dus mocht je liever een stabielere versie van Android gebruiken dan kun je beter een maand of twee wachten. Of en wanneer de Developer Preview voor de Nexus 6 verschijnt is nog onbekend.

Nieuw in Android 7.1

Android 7.1 is een relatief kleine update die slechts twee maanden na de introductie van Android 7.0 Nougat volgt. De update voegt onder andere snelkoppelingen naar specifieke functies in apps toe en ondersteuning voor toetsenborden met afbeeldingen. Ook zijn er op de achtergrond verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler en sneller loopt.

→ Lees ook: de 6 belangrijkste nieuwe features van Android 7.1

De update lijkt vooral voor de Google Pixel en Pixel XL gereserveerd. De grootste nieuwe features, zoals de Google Assistant en een aangepaste homescreen, zijn voorlopig alleen op die toestellen te vinden. De twee smartphones zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in verschillende landen waaronder de Verenigde Staten. Of en wanneer ze in Nederland verschijnen is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu