De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google kondigt Android 7.1 Developer Preview aan

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 10:19
2 min leestijd
Google kondigt Android 7.1 Developer Preview aan

Google heeft vannacht eindelijk officieel Android 7.1 aangekondigd. Hoewel de nieuwe software tussen neus en lippen door al bevestigd was, weten we nu dat er eind deze maand een Developer Preview van verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1 Developer Preview

De Android 7.1 Developer Preview zal vanaf eind oktober beschikbaar zijn voor drie toestellen: de LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P en de Pixel C. In november wordt de voorlopige software ook nog uitgerold naar de Motorola Nexus 6 en de HTC Nexus 9. Vervolgens zal vanaf december de definitieve versie van Android 7.1 uitgerold worden.

De Google Pixel en Pixel XL worden de eerste smartphones die al direct van Android 7.1 Nougat voorzien zijn. Beide smartphones werden vorige week aangekondigd, maar pas later werd duidelijk dat ze op de nieuwe software lopen. Al snel lekte uit welke nieuwe features Android 7.1 allemaal toevoegt, maar Google heeft nog tot vannacht gewacht om die geruchten te bevestigen.

De stille aankondiging van Android 7.1 is geen al te grote verrassing, want het gaat om een relatief kleine tussentijdse update. Het bedrijf voegt enkele features toe die eigenlijk al in Android 7.0 hadden moeten zitten, zoals ondersteuning voor Daydream VR en de mogelijkheid systeemupdates op de achtergrond te installeren. Daarnaast zouden er verbeteringen doorgevoerd worden die ervoor zorgen dat het scherm van je smartphone net wat sneller en intuïtiever reageert.

Nieuw in Android 7.1

Daarnaast kun je straks afbeeldingen verzenden met je toetsenbord. Net als het Gboard dat Google onlangs uitbracht voor de iPhone kun je straks zoeken naar (bewegende) afbeeldingen vanaf je keyboard die je direct naar vrienden kunt versturen. Ook wordt het makkelijker om opslagruimte vrij te maken met een nieuwe storage manager, en Google voegt enkele nieuwe functie toe voor bewegende achtergrondafbeeldingen, of live wallpapers.

Wanneer andere smartphones Android 7.1 ontvangen is nog maar de vraag. Bijna twee maanden na de introductie van Android 7.0 zijn er nog altijd nauwelijks fabrikanten die de software hebben uitgerold. De verwachting is dat de eerste toestellen eind deze of begin volgende maand aan de beurt zijn. Ook is het mogelijk dat sommige fabrikanten Android 7.0 overslaan en direct voor 7.1 gaan.

→ Lees ook: de beste nieuwe features van Android 7.1 Nougat

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's