De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android 7.1 introduceert snelkoppelingen voor favoriete functies’

Thomas Haenen
22 september 2016, 11:59
2 min leestijd
‘Android 7.1 introduceert snelkoppelingen voor favoriete functies’

Android 7.1 biedt snelkoppelingen om direct naar je favoriete functies in verschillende apps te gaan. Het wordt mogelijk een onderdeel van de Google Pixel en Pixel XL, de twee smartphones die begin oktober onthuld worden.

Lees verder na de advertentie.

Android Launcher Shortcuts

Google introduceerde de functie eerder dit jaar al in een voorlopige versie van Android N. Met zogenaamde ‘Launcher Shortcuts’ kon je bijvoorbeeld direct het veld voor een nieuwe mail openen of in de camera-app onmiddelijk naar de video’s gaan. De functie haalde de eindstreep om onbekende redenen niet en werd in de vierde Android N Developer Preview weer geschrapt.

Android Launcher Shortcuts

Nu lijkt Google de feature weer van stal te halen, zo blijkt uit informatie die het doorgaans betrouwbare Android Police bemachtigd heeft. De launcher shortcuts worden een onderdeel van Android 7.1 Nougat en de Pixel Launcher. Gisteren lekten ook al enkele details van deze nieuwe versie van Android uit, die waarschijnlijk op 4 oktober officieel gepresenteerd wordt.

Uit de informatie van de bron blijkt dat vrijwel alle apps van Google van directe snelkoppelingen voorzien worden. Zo kun je met Google Maps direct navigatie naar huis of je werk starten, terwijl je in Google Agenda sneller een evenement toevoegt. Apps als Google Play Music bieden de optie om direct een willekeurig nummer af te spelen. Andere ontwikkelaars kunnen de Android launcher shortcuts ook aan hun apps toevoegen.

Apple Quick Actions

De functie is grotendeels afgekeken van Apple, dat in iOS 9 zijn eigen ‘Quick Actions’ introduceerde voor veel apps. Op een iPhone 7 kunnen gebruikers een app ‘gewoon’ openen voor op de snelkoppelingen te drukken en krijgen ze de extra opties in beeld met een iets hardere druk. Apple’s smartphone beschikt over ‘3D Touch’, een drukgevoelig scherm, waardoor er geen fratsen nodig zijn om de extra knoppen in beeld te krijgen.

Hoe Google de functionaliteit gaat implementeren is nog niet helemaal duidelijk. De Google Pixel en Pixel XL, de twee smartphones waarvoor de Pixel Launcher bedoeld is, beschikken voor zover bekend niet over een drukgevoelig scherm. Google zal dus een andere manier moeten bedenken om de launcher shortcuts in beeld te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu