Google introduceert Android 7.1 Nougat met ‘Night Light’

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 19:41
1 min leestijd
Google introduceert Android 7.1 Nougat met ‘Night  Light’

Hoewel Android 7.0 pas enkele weken oud is, rolt Google nu al een update uit. Android 7.1 Nougat zal als eerste te vinden zijn op de Google Pixel en Pixel XL.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1 officieel

Met Android 7.1 Nougat zet Google een tussenstapje. Android 7.0 verscheen eind augustus, en net iets meer dan een maand later rolt deze versie alweer uit. De grootste nieuwe feature is ‘Night Light’, een blauwlichtfilter voor je scherm. Daarmee wordt het scherm een stuk minder fel ‘s nachts. Ook is er ondersteuning voor Google Daydream toegevoegd en kun je nu de vingerafdrukscanner gebruiken om verschillende acties uit te voeren. Tot slot zijn er tal van verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd.

android nougat review kl

De Google Pixel en Pixel XL zijn de eerste smartphones die standaard met Android 7.1 worden geleverd. Beide smartphones lopen op een aangepaste versie van Android met de Pixel Launcher. Ook zijn ze voorzien van verschillende exclusieve diensten, zoals onbeperkte opslag van foto’s en de mogelijkheid om direct contact te krijgen met een helpdeskmedewerker van Google. De Pixel Launcher maakt verschillende aanpassingen aan Android en beschikt onder andere over een homescreen met geïntegreerde app drawer.

Android 7.1 downloaden

Ook andere smartphones van Google, zoals de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P, zullen de nieuwe software op korte termijn ontvangen. Wanneer de update voor Nexus-smartphones precies verschijnt heeft Google nog niet bekend gemaakt. Heb je een andere smartphone, dan moet je mogelijk nog aardig lang wachten. De meeste fabrikanten verwachten pas op zijn vroegst eind dit jaar Android 7.0 uit te rollen voor hun smartphones; vermoedelijk worden veel van deze toestellen nu direct van Android 7.1 voorzien.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu