De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo helpt Android 7.1 gebruikers bij het vrijmaken van opslag

Wouter Nijsen
20 oktober 2016, 17:12
1 min leestijd
Zo helpt Android 7.1 gebruikers bij het vrijmaken van opslag

Nu Google de Developer Preview van Android 7.1 (Nougat) beschikbaar heeft gemaakt, kunnen we aan de slag met een aantal nieuwe functies. Eén daarvan is Smart Storage, een feature die helpt om ruimte vrij te maken op je Android.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Smart Storage

Hoewel de meeste high-end Android-telefoons tegenwoordig 32GB of meer opslag hebben, komen sommige gebruikers toch regelmatig opslag te kort. Natuurlijk kun je zelf oude bestanden en foto’s verwijderen, maar is het een flink werkje om je hele telefoon door te spitten.

android 7.1

In Android 7.1, de eerste belangrijke update van Android Nougat, zit een functie waarmee je overbodige bestanden kunt opsporen en verwijderen. Smart Storage is beschikbaar via de instellingen en bestaat uit drie onderdelen: foto’s en video’s ouder dan 30 dagen, je downloads en apps die je al 90 dagen niet hebt gebruikt. Vervolgens kun je selecteren welke data je wil verwijderen, waarna je te zien krijgt hoeveel opslag je precies vrijmaakt.

Smart Storage geeft gebruikers de optie om oude foto’s en video’s automatisch op te ruimen wanneer het toestel vol raakt, of kan ze ook verwijderen wanneer je een back-up hebt gemaakt naar bijvoorbeeld Google Foto’s.

Meer over Android 7.1 (Nougat)

Android 7.1 volgt ongeveer twee maanden na de release van Android 7.0 en brengt een aantal interessante functies met zich mee. Druk je bijvoorbeeld iets langer op een app-icoontje, dan verschijnen er 3D Touch-achtige snelkoppelingen in beeld om naar een bepaalde functie te springen. In ons overzicht met features van Android 7.1 lees je alles over de update.

Het laatste nieuws over Android Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu