Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Definitieve release Android 8.0 eerder dan verwacht’

Thomas Haenen
7 juni 2017, 10:38
2 min leestijd
‘Definitieve release Android 8.0 eerder dan verwacht’

De definitieve versie van Android 8.0 is mogelijk al binnen twee maanden beschikbaar, al is slechts een klein groepje toestellen direct aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.0 datum

Google rolt de Android 8.0-update vanaf begin augustus uit voor de Google Pixel, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider David Ruddock op Twitter. De Google Pixel XL, Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X zijn waarschijnlijk gelijktijdig aan de beurt. Hoewel Ruddock aangeeft vertrouwen te hebben in de betrouwbaarheid van de datum, waarschuwt hij wel dat Googles planning altijd kan veranderen.

De eerste voorlopige versie van Android O verscheen in maart. Sindsdien heeft Google al verschillende updates uitgebracht. Vorige maand werd de Developer Preview publiekelijk uitgebracht, waarmee vrijwel iedereen met een Pixel of Nexus-toestel de software alvast kan testen. Het bedrijf is nu vooral bezig met het wegwerken van bugs en andere foutjes, maar als dat proces gestaag verloopt zou een release in augustus haalbaar moeten zijn.

Daarmee loopt Google iets voor op vorig jaar. Android 7.0 werd in het voorjaar van 2016 onthuld, maar verscheen pas in de laatste week van augustus. De ontwikkeling verloopt blijkbaar zo goed dat Google dit jaar enkele weken eerder klaar is.

Wanneer krijg ik Android 8.0?

Overigens betekent de definitieve release van Android O niet dat elke smartphone er direct mee aan de slag kan. Fabrikanten moeten de software vervolgens nog aanpassen voor hun eigen smartphones. Dat is een proces dat doorgaans maanden kan duren. Bovendien ontvangt lang niet elk toestel de nieuwe software. In ons Android 8.0 update-overzicht lees je of en wanneer jouw smartphone aan de beurt bent.

Android 8.0 introduceert onder andere notificatiekanalen, waarmee je notificaties van apps kan filteren. Ook voorkomt Android nu nog beter dat apps stroom verbruiken op de achtergrond, en wordt het opstarten van je smartphone en apps tot wel twee keer zo snel gemaakt. Op de achtergrond zijn er nog talloze verbeteringen die ervoor zorgen dat apps soepeler lopen.

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu