De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nieuwe easter egg bevestigt: Android O is 8.0

Thomas Haenen
25 juli 2017, 9:16
1 min leestijd
Nieuwe easter egg bevestigt: Android O is 8.0

In de meest recente Developer Preview van Android O is een nieuwe easter egg gevonden. Die biedt geen hint naar de versienaam, maar wel naar het versienummer.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.0 easter egg ontdekt

Android 8.0 easter egg

Elke versie van Android beschikt over een easter egg, een verstopt beeldgrapje dat vaak een verwijzing is naar de versienaam. Zo zat er in Android 5.0 (Lollipop) een lolly verstopt, waarmee je een aangepaste versie van Flappy Bird kon spelen, en beschikte Android 4.4 (KitKat) over een verstopt Google-logo in KitKat-stijl.

Android O, de volgende versie van Googles mobiele besturingssysteem, beschikte tot nu toe over een minimale easter egg: een gele O. Met de laatste Developer Preview, die vannacht verscheen, is deze echter uitgebreid. Nadat je de O ingedrukt houdt, verschijnt er een octopus in beeld. Vervolgens kun je met de octopus spelen en hem aan zijn armen verslepen.

Versienummer, niet versienaam

Google heeft nog altijd geen definitieve naam voor Android O bekendgemaakt. Sommigen speculeren dat deze easter egg betekent dat het ‘Android Octopus’ wordt. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat Google zijn versies doorgaans vernoemt naar zoetigheden als KitKat en Nougat. Mogelijk is het daarom een verwijzing naar het versienummer. Ook dat is namelijk nog onzeker: wordt het Android 7.2 of Android 8.0? De acht poten van de octopus geven een duidelijk hint: het wordt Android 8.0, zo heeft Google klaarblijkelijk bevestigd.

Je vindt de easter egg zelf door bij de instellingen naar ‘Over de telefoon’ te gaan. Vervolgens druk je meerdere keren achter elkaar op het ‘Android-versie’-blokje. Eerst verschijnt een gele O in beeld, en nadat je die een paar seconden indrukt, krijg je de octopus te zien.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu