De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Uitrol Android 8.0 naar Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gestart

Wouter Nijsen
1 mei 2018, 9:06
2 min leestijd
Uitrol Android 8.0 naar Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gestart

Samsung is gestart met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Daarmee krijgen de eerste gebruikers eindelijk de nieuwste Android-versie. Het is nog onduidelijk wanneer Nederlandse gebruikers Oreo mogen verwachten, al staat voor hen wel een kleinere update klaar.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.0 voor Galaxy S7

In het Verenigd Koninkrijk heeft Samsung de Android 8.0-update beschikbaar gemaakt voor de Galaxy S7 en S7 Edge. De uitrol is daar begonnen en de verwachting is dat andere landen spoedig volgen. Samsung rolt nieuwe Android-updates doorgaans geleidelijk wereldwijd uit, waarbij we in Nederland en België vaak nog even moeten wachten. Eerdere geruchten spraken over een release in mei, en voor de Benelux lijken die te kloppen.

Voor Nederlandse gebruikers is wel een andere update te downloaden. Het gaat om de beveiligingsupdate van april, die eerder naar andere Samsung-toestellen kwam. Het lijkt een extra aanwijzing dat Android Oreo in mei naar andere gebruikers komt, omdat de fabrikant zijn nieuwste beveiligingspatch normaliter bundelt met de grotere update.

Ook andere Samsung-toestellen wachten

Naast de Galaxy S7 (Edge) wachten ook gebruikers van verschillende andere Samsung-modellen op de Android 8.0-update. Zo moeten de Galaxy A5 (2017) en A3 (2017) nog bijgewerkt worden, terwijl ook de Galaxy A8 (2018) nog op een update wacht. Laatstgenoemde verscheen enkele maanden na de release van Oreo, maar werd alsnog uitgebracht met Android 7.1.1 (Nougat).

De Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 zijn al wel geüpdatet naar Oreo. De nieuwere Galaxy S9 en S9 Plus lanceerden met de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

De update brengt meer controle over notificaties, meldingsstipjes (notification dots), Google Play Protect en snellere opstarttijden. Ook nieuw is de picture-in-picture-modus voor apps als Google Maps, YouTube en Netflix. Met de nieuwe autofill-feature wordt het invoeren en bewaren van wachtwoorden in apps makkelijker.

Weten wanneer Android 8.0 ook voor de Nederlandse Galaxy S7 beschikbaar is? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app om ons te volgen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu