De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Uitrol Android 8.0 voor Galaxy S8 (Plus) in Nederland start mogelijk later

Erwin Vogelaar
4 februari 2018, 13:21
2 min leestijd
Uitrol Android 8.0 voor Galaxy S8 (Plus) in Nederland start mogelijk later

De uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de Galaxy S8 kan elk moment starten. Er is alleen een kans dat we in Nederland langer moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Android 8.0 voor Galaxy S8 Nederland iets later?

Het lijkt erop dat de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de Samsung Galaxy S8 en grotere Galaxy S8 Plus elk moment kan starten. Toch is de kans groot dat het eerst in een beperkt aantal landen gebeurt en later pas in Nederland.

Een lezer van Sammobile uit Noord-Afrika stuurde een berichtje naar de klantenservice van Samsung. De lezer kreeg het bericht terug dat Android 8.0 eind februari zou lanceren. Dit kan betekenen dat iedereen de update pas laat krijgt, of dat de uitrol langzaam over alle landen wordt verspreidt. Dat laatste is waarschijnlijker.

android 8.0 voor galaxy s8

Toen Android 7.0 (Nougat) vorig jaar uitrolde voor de Samsung Galaxy S7 was dat namelijk ook het geval. Samsung startte de uitrol van de update half januari. Nederland was vervolgens aan het eind van het eerste kwartaal aan de beurt. De kans is dus groot dat je ook voor de update naar Oreo nog een maand of langer geduld moet hebben.

Nieuwe functies

Samsung rolt Android Oreo uit als onderdeel van Samsung Experience 9.0. Afgezien van alle nieuwe functies die Oreo met zich meebrengt, voert Samsung ook nog zijn eigen vernieuwingen door. We zetten de vijf belangrijkste Samsung Experience 9.0 verbeteringen voor je op een rij.

Samsung Galaxy S9

Zodra Oreo voor de Galaxy S8 is gearriveerd, kan het niet lang meer duren tot de Galaxy S9 te koop is. Op 25 februari, tijdens het Mobile World Congress, wordt het toestel officieel onthuld. Voor al het nieuws rond de Galaxy S9 en de release van Oreo voor de Galaxy S8, volg je ons natuurlijk via de website, onze Android Planet-app of de nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu