Zo helpt Android 8.1 met de accu en opslagruimte van je smartphone

Erwin Vogelaar
12 november 2017, 10:19
2 min leestijd
Zo helpt Android 8.1 met de accu en opslagruimte van je smartphone

De Android 8.1 accu- en opslagruimtehulp houdt je smartphone fit, door apps te straffen die je toestel wakker houden en apps te verkleinen die je niet gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1 accu en opslagruimte

De uitrol van Android 8.1 (Oreo) start in december en we hebben de belangrijkste verbeteringen uit de bètaversie al voor je op een rij gezet. Er duiken echter nog meer handige nieuwe features op, waardoor deze update steeds interessanter wordt. Zo helpt Android 8.1 als je weinig opslagruimte hebt en word je gewaarschuwd als een app teveel van de accu vraagt.

Android 8.1 en opslagruimte

Hoewel de meeste vlaggenschepen tegenwoordig ruim voldoende opslagruimte hebben, worden er ook nog genoeg Android-toestellen gebruikt met maar 16GB voor apps, foto’s en meer. Dan moet je voorzichtig zijn. Wordt je toestel traag of heb je geen ruimte om iets nieuws op te slaan? Dan is het doorgaans slim om apps die je niet meer gebruikt te verwijderen. Android 8.1 doet echter iets veel slimmers.

Android 8.1 accu

Gebruik je een app voor langere tijd niet, dan verkleint Android 8.1 automatisch de hoeveelheid ruimte die de app op je toestel inneemt. Handig toch? Hoewel het verwijderen van een app altijd meer ruimte vrijmaakt, scheelt dit toch. Het nadeel is wel dat fabrikanten deze functie handmatig moeten activeren. Er is dus geen garantie dat Android 8.1 in de toekomst op jouw toestel ook automatisch ongebruikte apps verkleint.

Android 8.1 en je accu

Er zijn verschillende redenen waarom de accu van je smartphone plots minder lang meegaat. De meest voor de hand liggende reden is een app die je smartphone wakker houdt. Kijk je bij Android 8.1 in de accu-instellingen, dan krijg je daar een waarschuwing te zien als een app je toestel niet laat slapen.

Deze functie wordt nu getest in de bètaversie van Android 8.1. Het is dus niet honderd procent zeker of de functie ook uitrolt in de stabiele versie van de update. Android 8.1 ontvang je niet zonder dat je eerst Android 8.0 krijgt. Controleer hier of jouw toestel Android 8.0 ontvangt.

Lees meer over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu