Android 8.1 maakt het herstellen van back-ups makkelijker

Wouter Nijsen
31 oktober 2017, 12:28
1 min leestijd
Android 8.1 maakt het herstellen van back-ups makkelijker

Android 8.1 (Oreo) is geen grote update, maar introduceert wel enkele handige verbeteringen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om back-ups na het instelproces nog te herstellen.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1 back-ups

Android 8.1 (Oreo) voegt een handige functie toe voor gebruikers die vaak van toestel wisselen, of hun smartphone naar de fabrieksinstellingen herstellen. Waar je voorheen Google Drive-back-ups, waarin bijvoorbeeld je instellingen, apps, sms’jes en foto’s in worden bewaard, alleen kon herstellen bij het instelproces, is dit in Android 8.1 ook later mogelijk.

Als je bij het instellen van je Android-toestel de stappen overslaat omdat je het toestel zo snel mogelijk wil gebruiken, zou dat dus betekenen dat het niet meer mogelijk is om Google Drive-back-ups terug te zetten. Gebruiker Henny Roggy ontdekte dat in Android 8.1 een melding verschijnt in de Instellingen-app, waarmee je alsnog het instelproces kunt voltooien. Handig, want hierdoor hoef je niet opnieuw je toestel te resetten om het instelproces te kunnen starten.

Ook nieuw in Android 8.1

Android 8.1 is de eerste belangrijke update van Android Oreo. Nieuw is de accu-informatie voor bluetooth-apparaten, waardoor je precies ziet hoeveel stroom er nog in je headset of draadloze oordopjes zit. Verder mogen apps in Android 8.1 maar één notificatiegeluidje per seconde maken, waardoor je niet meer wordt overstelpt met trillingen en meldingen.

Verder is de Play Store in Android 8.1 geoptimaliseerd voor goedkopere smartphones, waardoor je kunt filteren op apps die geschikt zijn voor smartphones met 1GB RAM op minder. Verder ruimt de update het design van het besturingssysteem iets op en is er een nieuwe easter egg aanwezig. Check ook het overzicht met de belangrijkste verbeteringen van Android 8.1.

Het laatste nieuws over Android Oreo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu