Android 8.1 Developer Preview beschikbaar: release in december

Erwin Vogelaar
25 oktober 2017, 20:10
2 min leestijd
Android 8.1 Developer Preview beschikbaar: release in december

De release van Android 8.1 vindt in december plaats, tot dan kun je jezelf inschrijven voor het bètaprogramma met de Developer Preview.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1 release en bèta

Google brengt later dit jaar Android 8.1 uit, de eerste grote update voor Android 8.0 (Oreo). Voor het zover is, kun je nu al de Developer Preview downloaden. Dit is een testversie van de update, met mogelijk nog enkele foutjes. Deze bèta is eigenlijk bedoeld voor ontwikkelaars om hun apps te optimaliseren, maar je kunt er zelf natuurlijk ook gebruik van maken.

Android-bètaprogramma

Android heeft een eigen bètaprogramma waarvoor je jouw toestel kunt inschrijven. Op deze pagina zie je welke van je toestellen geschikt zijn voor dit bètaprogramma. Vervolgens is registeren zo simpel als op de groene knop drukken.

android 8.1 release

Vervolgens krijg je de Developer Preview van Android 8.1 ergens in de komende dagen als update aangeboden op je toestel. Dit werkt op dezelfde manier als normale updates in de stabiele versie van Android. Zodra de uiteindelijk versie van Android 8.1 is uitgebracht krijg je die ook automatisch op je toestel. Het is ook mogelijk om je toestel te flashen, om een system image te installeren.

Meedoen aan de Developer Preview van Android 8.0 kan met de Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Nieuw in Android 8.1

Nieuw in Android 8.1 is onder andere dat de Play Store een filter heeft voor toestellen met weinig werkgeheugen. Ook is er een nieuwe API, waardoor machine learning op het toestel zelf kan plaatsvinden. Apps kunnen daarnaast maximaal eens per seconde een geluid voor een notificatie afspelen.

Op eigen risico

Het installeren van een bèta doe je wel altijd op eigen risico. Een bètaversie van een besturingssysteem kan namelijk nog onverwachte fouten bevatten. Daarnaast is het niet zo makkelijk om weer terug te gaan naar een stabiele versie van Android. Hoewel je gewoon op dezelfde website van het bètaprogramma jezelf kunt uitschrijven, moet je toestel daarna wel resetten. Hierdoor wordt ook alle data verwijderd. Zorg dus voor een goede back-up voordat je een Developer Preview installeert.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu