Pixel- en Nexus-gebruikers klagen over swipeproblemen sinds Android 8.1 – update

Erwin Vogelaar
10 januari 2018, 12:11
2 min leestijd
Pixel- en Nexus-gebruikers klagen over swipeproblemen sinds Android 8.1 – update

Het lijkt erop dat Android 8.1 zorgt voor swipeproblemen op Pixel- en Nexus-toestellen. Het soms moeilijk kunnen swipen is na een maand nog niet opgelost.

Lees verder na de advertentie.

Update: Google heeft aangegeven de problemen te gaan onderzoeken. Het bedrijf neemt contact op met getroffen gebruikers en brengt waarschijnlijk binnenkort een fix uit. Dit gebeurt mogelijk in de vorm van een kleine software-update.

Android 8.1 swipen op Pixel of Nexus

Sinds Android 8.1 is uitgerold naar Pixel- en Nexus-toestellen, klagen gebruikers over problemen met swipen. De update rolde begin december uit en op 7 december plaatste een Pixel-gebruiker op het Google-supportforum een thread over het probleem. Sindsdien hebben tientallen andere gebruikers zich ook gemeld.

Het probleem ligt voornamelijk bij het vergrendelscherm. De plaatser van de thread stelt dat hij daar soms drie of vier keer omhoog moet swipen om zijn pincode in te voeren. Andere mensen zeggen hetzelfde te ervaren sinds Android 8.1, ook op Nexus-toestellen. Een gebruiker meldt dat het probleem zelfs zo frustrerend was, dat hij zijn toestel gewist heeft en Android 8.0 er maar weer op heeft gezet.

android 8.1 swipen

Het zijn niet alleen mensen op het Google-supportforum die klagen, want gebruikers op website Reddit hebben hetzelfde probleem. “Ik dacht dat ik gek werd”, schrijft er eentje. “Ik ben blij dat ik niet de enige ben”, schrijft een ander.

Andere problemen die worden gemeld is dat het lastig is om notificaties op het vergrendelscherm weg te swipen. Ook hebben sommige gebruikers moeite met het beantwoorden of weigeren van telefoongesprekken. Niet alle gebruikers hebben deze problemen. Merk je het echter zelf, dan ligt het dus niet aan jou. Na een maand is er nog geen oplossing en het is ook niet duidelijk hoelang dit nog gaat duren.

Nieuwe Android 8.1-features

Hoewel Android 8.1 een kleine update is, worden er toch wat handige functies toegevoegd. Denk aan duidelijke accu-informatie voor bluetooth en dat apps nog maar één notificatiegeluid per seconde mogen afspelen. Enkele emoji zijn verbeterd met onder andere een hamburger die nu wel klopt en het powermenu krijgt een nieuw design. Lees meer over de nieuwe features van Android 8.1.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu