Dit is wanneer Android 9.0 (waarschijnlijk) onthuld wordt

Thomas Haenen
24 januari 2018, 16:03
2 min leestijd
Dit is wanneer Android 9.0 (waarschijnlijk) onthuld wordt

Hoewel er nog maar nauwelijks smartphones op Android 8.0 lopen, staat de volgende versie alweer in de startblokken. De presentatie van Android 9.0 is mogelijk al snel.

Lees verder na de advertentie.

Android 9.0-aankondiging in mei

De volgende editie van Google I/O vindt op 8 mei plaats, zo blijkt uit verschillende teasers die het bedrijf via sociale media heeft gedeeld. Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie ontvouwt Google altijd zijn plannen voor de komende maanden. Ook nieuwe versies van Android beleven hier vaak hun debuut.

Google I/O is daarmee iets eerder dan voorgaande jaren. Tot 2014 vond de conferentie nog in juni plaats, terwijl het de afgelopen drie jaar steeds aan het einde van mei werd georganiseerd. Net als in 2017 vindt het geheel plaats op de campus van Google zelf. In het verleden werden belangrijke nieuwe projecten als Google Glass, Home en de Assistant er gepresenteerd.

Android 9.0 Pineapple Cake als mogelijke naam

Eén van de teasers hint al naar de komst en mogelijk zelfs de naam van het nieuwe Android. Het bedrijf deelde een plaatje van een ananastaart. Na Marshmallow, Nougat en Oreo wordt Android P dus mogelijk Android 9.0 Pineapple Cake. Eerder hintte het bedrijf nog naar namen als Pancake, Petit Four en Pi.

Overigens betekent het niet dat je vanaf begin mei direct met Android 9.0 aan de slag kan. Deze zomer verschijnen er eerst enkele Developer Previews, voorlopige versies die vaak nog veel bugs en andere fouten bevatten. De definitieve versie verschijnt dan ergens in augustus of september.

Vervolgens moeten fabrikanten de update ook nog geschikt maken voor hun smartphones, iets wat weken of zelfs maanden duurt. Zo loopt Android 8.0 (Oreo) pas op slechts één procent van alle Android-smartphones, ruim een half jaar na de introductie ervan. Populaire smartphones zoals de Samsung Galaxy S8, Huawei P10 en de LG V30 krijgen waarschijnlijk pas later dit voorjaar een update.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu