Sony maakt Pie-update eerder beschikbaar voor drietal smartphones

Rens Blom
18 oktober 2018, 12:57
1 min leestijd
Sony maakt Pie-update eerder beschikbaar voor drietal smartphones

Sony ligt voor met de ontwikkeling van de Android 9.0 (Pie)-update voor drie van zijn smartphones. Android 9.0 voor Xperia XZ-modellen komt daarom een paar weken eerder dan oorspronkelijk gepland.

Lees verder na de advertentie.

Android 9.0 voor Xperia XZ-telefoons

Medio augustus, kort nadat Google Android 9.0 (Pie) uitbracht, maakte Sony bekend welke Xperia-smartphones een update kunnen verwachten. De uitrol van de Pie-update zou in november starten. De fabrikant loopt echter voor op zijn eigen schema, want onlangs zijn er al twee toestellen (de Xperia XZ2 en XZ2 Compact) geüpdatet.

Drie andere toestellen krijgen ook eerder dan verwacht een Android Pie-update. In een blogpost schrijft Sony dat de XZ Premium, XZ1 en XZ1 Compact vanaf 26 oktober geüpdatet worden naar de nieuwste Android-versie.

Sony Xperia XZ2 Android Pie-update

Een vierde toestel, de Xperia XZ2 Premium, krijgt op 7 november een update. Voor eigenaren van een Xperia XA2, XA2 Ultra of XA2 Plus is er minder goed nieuws: deze telefoons worden pas begin maart bijgewerkt naar Android Pie.

Overzicht: Deze smartphones krijgen een Android 9.0 (Pie)-update

Meer over Android Pie

Nieuw in Android 9.0 (Pie) zijn onder andere de volledige ondersteuning voor de notch (scherminkeping), meerdere camera’s en een gewijzigde navigatiebalk onderin het scherm. Daarnaast focust Android Pie zich meer op jouw privacy en wil de software je smartphonegebruik minderen met features als Digital Wellbeing. Ook belooft de software een betere accuduur.

Wil je alles weten over de update? In dit Android 9.0 (Pie)-artikel zetten we alle vernieuwingen en verbeteringen op een rij.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu