De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Pie Go-versie aangekondigd: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
15 augustus 2018, 20:20
2 min leestijd
Android Pie Go-versie aangekondigd: dit moet je weten

Google heeft een speciale versie van Android 9.0 (Pie) aangekondigd die speciaal gericht is op opkomende markten. Android 9 Pie (Go Edition) komt deze herfst uit en biedt diverse verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Android 9.0 Pie Go Edition officieel: dit moet je weten

Googles Android is het populairste besturingssysteem ter wereld en draait op meer dan twee miljard apparaten. Alhoewel dit een enorm aantal is, zijn er dus nog miljarden mensen zonder Android-apparaat. Google wil iedereen aan de telefoon brengen en introduceerde vorig jaar daarom Android Go: een speciale versie van het systeem geschikt voor telefoons met goedkopere hardware.

Aangezien Android Pie afgelopen maand werd gelanceerd, is ook Android Go aan een update toe. Deze nieuwe versie rolt in de herfst uit en biedt diverse verbeteringen. We bespreken de belangrijkste functies.

Android 9 Pie Go Edition opslag

1. Meer opslaggeheugen

Goedkope smartphones hebben vaak minder opslag dan toestellen uit het midden- en hogere segment. Android 9 Go speelt hierop in door het installatiebestand nog kleiner te maken. Je hoeft slechts 2,5GB vrije opslagruimte te hebben om het systeem te kunnen installeren. Hierdoor heb je meer ruimte voor apps, foto’s en muziek.

2. Sneller opstarten en meer veiligheid

Android Go is een soort uitgeklede versie van het volledige besturingssysteem. Om niet aan functies in te boeten, moet soms compromissen worden gesloten, zoals bij de opstarttijd. Android Go-telefoons doen er daarom wat langer over voordat je ze kunt gebruiken. Met de nieuwe versie wordt deze tijd verkort.

Daarnaast is de veiligheid van het besturingssysteem opgekrikt waardoor het moeilijker wordt voor hackers om aan de haal te gaan met jouw toestel.

3. Betere Google-apps

Ook is Maps Go voortaan uitgerust met navigatie, waardoor je altijd je weg kunt vinden. Het is onduidelijk of je ook kaarten kunt downloaden voor offline gebruik. Wel weten we dat de Android Berichten-app weer een stuk kleiner is geworden en daarom minder opslagruimte inneemt.

Android 9 Pie Go Edition Maps

Android Go-telefoons zijn gericht op opkomende economieën, waar internetdata vaak behoorlijk aan de prijs is. Je ziet daarom maar weinig mensen in het openbaar vervoer een YouTube-video kijken. Om die reden is het in opkomende markten een stuk populairder om video’s thuis via wifi binnen te halen.

Android 9 Pie (Go Edition) speelt hierop in en verbruikt minder data bij het downloaden van YouTube-filmpjes. Bovendien kun je in een nieuw toegevoegd overzicht in een handomdraai zien hoeveel data je die maand hebt verbruikt.

→ Lees verder over Android Go

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu