Google lost dit irritante geluidsprobleem in Android binnenkort op

Colin Baak
1 mei 2023, 13:07
2 min leestijd
Google lost dit irritante geluidsprobleem in Android binnenkort op

Je kent het vast wel: je wil wel geluid horen bij binnenkomende oproepen, maar bij een e-mail of WhatsAppje niet. In Android is dit al tijden niet meer afzonderlijk in te stellen. Toch komt daar binnenkort eindelijk verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Android: afzonderlijk volume voor beltoon en notificaties

Je geluid van binnenkomende oproepen dempen, maar je verwacht wel een belangrijk email, waarop je gelijk moet reageren? Helaas kun je het volume van de notificaties niet los instellen. Zet je het geluid helemaal omlaag, dan krijg je nergens een geluidsmelding van. Zet je het geluid aan, dan maakt je toestel ook geluid als er iemand belt.

Google is nogal eigenwijs en heeft deze mogelijkheid jaren geleden uit Android gesloopt. Nu heeft het bedrijf aangegeven deze afzonderlijke volume-instellingen weer terug te brengen. Zo kun je makkelijk zelf het volume voor beltonen en notificaties instellen.

Veel mensen klaagden hier al langer over en in Googles issue tracker heeft een medewerker nu laten weten dat dit mogelijk wordt bij een nieuwe Android-release. Momenteel is de functie nog niet actief te gebruiken in Android 13 QPR3 Beta 3 of de Android 14 1.1 Beta. Of Android 13-gebruikers de functie ooit kunnen gebruiken of dat het pas wordt geïntroduceerd bij het nieuwe Android 14 is de vraag. De afbeelding hiernaast is een mock-up en laat zien hoe de afzonderlijke instellingen er mogelijk uit gaan zien.

Meer over Android 14

We verwachten op 10 mei meer te horen over de nieuwe Android-versie, die later dit jaar wordt uitgebracht. Inmiddels is Google druk bezig met het testen van Android 14, dat weer verschillende nieuwigheden brengt.

Android 14-tijdlijn

In de komende maanden verschijnen nog meer nieuwe testversies voor ontwikkelaars en zogenaamde bètaversies. Die kun je als gebruiker ook zelf installeren en gebruiken. Wanneer Android 14 helemaal klaar is, rolt de update uit naar het grote publiek. Een precieze releasedatum is echter onbekend.

Meer recent nieuws op Android Planet:

Bron afbeelding: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu