Android app-player voor BlackBerry PlayBook gelekt

Redactie
22 juli 2011, 15:38
1 min leestijd
Android app-player voor BlackBerry PlayBook gelekt

Een beta van de Android app-player voor de BlackBerry PlayBook is gelekt op het internet. Met de applicatie is het mogelijk op Android-apps te draaien op de eerste tablet van fabrikant RIM. De functionaliteit werd in maart al aangekondigd voordat de BlackBerry PlayBook op de markt kwam, maar is nog altijd niet officieel beschikbaar.

Uit de beta is op te maken dat de Android-versie die draait op de tablet Android 2.3.3 Gingerbread is. Wellicht wat vreemd omdat het omdat de PlayBook toch echt een tablet is en daarom beter zou werken op Honeycomb, maar dit kan nog altijd wijzigen in de definitieve versie. De app-player maakt gebruik van een virtuele machine die Dalvik nabootst, de basis waar alle Android-apps gebruik van maken.

Lees verder na de advertentie.

Android app-player op de BlackBerry PlayBook

Voor RIM is het een meer dan slim idee om Android-apps te laten draaien op haar tablet. De BlackBerry PlayBook is namelijk het eerste apparaat dat gebruik maakt van het besturingssysteem QNX. Er zijn nog maar weinig apps specifiek voor QNX ontwikkeld, en door de app-player wordt het apparaat meteen een stuk interessanter. Volgens de eerste ervaringen werkt de beta nog redelijk traag op de tablet met haar 7 inch scherm, maar is deze wel werkbaar.

De app-player zou de BlackBerry PlayBook nog enigzins interessant kunnen maken. Uit de laatste tabletcijfers blijkt dat de PlayBook niet bepaald goed verkoopt. RIM zou zelfs plannen hebben om te stoppen met de productie van de tablet, hoewel de fabrikant dit zelf ontkent.

Diegene die een BlackBerry PlayBook hebben kunnen hier de Android app-player downloaden. Installeren op eigen risico natuurlijk.

Bron: N4BB

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu