De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Apparaatbeheer je Android terugvinden en op afstand wissen

Redactie
6 januari 2016, 17:15
2 min leestijd
Met Apparaatbeheer je Android terugvinden en op afstand wissen

Via Android Apparaatbeheer heb je in een mum van tijd je verloren Android  tussen de kussens van je banken gevonden of gewist als hij is  gestolen. De Google-dienst is gratis te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Android Apparaatbeheer inschakelen

Je kunt al je Android-devices beheren via de Android Apparaatbeheer-website. Daar log je in met hetzelfde Google-account als dat je op je smartphone of tablet gebruikt, waarna je op de landkaart ziet waar het apparaat voor het laatst is gesignaleerd (op 10 tot 20 meter nauwkeurig) dankzij het  gps- of wifi-signaal.

android apparaatbeheer

Als Android Apparaatbeheer staat ingeschakeld op je toestel kun je er bovendien voor kiezen om alles op afstand te wissen, mocht dat in een extreme situatie nodig zijn. Via de Google Instellingen-app en ‘Services > Beveiliging’ is de functie in te schakelen, al kun je ook via  deze link  de gelijknamige app downloaden.  Die is 1,9MB groot en  werkt met vrijwel alle Android-versies.

Je telefoon vinden zonder hem te bellen

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden van Android Apparaatbeheer. De dienst laat je telefoon zich namelijk ook luid kenbaar maken als je hem ergens in een kamer bent verloren, ongeacht de instellingen die op dat moment van toepassing zijn, zoals de stille modus. Zo’n Google Map met daarop de locatie van je Android is uiteraard handig, maar soms is het erg lang zoeken als hij gewoon je huiskamer aanwijst op de kaart.

Een onmisbare functie voor wie vaak zijn toestel kwijtraakt

Android Apparaatbeheer werkt met Android-apparaten die Android 2.2 of nieuwer draaien. Om de dienst volledig te gebruiken, hoef je als gezegd alleen ingelogd te zijn op je Google-account, naar de app Google Instellingen te gaan en het vinkje voor Android Apparaatbeheer in te schakelen op je Android-toestel zelf. Lees meer over de mogelijkheden van  Android Apparaatbeheer  en waarom elke (vergeetachtige) gebruiker de functie ingeschakeld zou moeten hebben.

Zo verwijder je apparaten die toegang tot je Google-account hebben

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu