De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Apparaatbeheer vergrendelt verloren telefoon en terugbelknop

Redactie
8 augustus 2014, 13:11
1 min leestijd
Android Apparaatbeheer vergrendelt verloren telefoon en terugbelknop
android apparaatbeheer vergrendeling

Android Apparaatbeheer is Googles dienst om verloren smartphones sneller naar de rechtmatige eigenaar te brengen. Met Android Apparaatbeheer kun je jouw verloren of gestolen smartphone vergrendelen en je gegevens wissen.

De Android Apparaatbeheer vergrendeling heeft ook een kleine update gekregen, waardoor het voortaan mogelijk is om een grote terugbelknop op het lockscreen van de verloren smartphone te plaatsen. Hierdoor kan de vinder van jouw smartphone snel en gemakkelijk de telefoon terugbellen.

Lees verder na de advertentie.

Android Apparaatbeheer vergrendeling

De nieuwe Android Apparaatbeheer vergrendeling is beschikbaar in de app van Android Apparaatbeheer. Je kunt via de webinterface of de app voortaan naast een bericht voor de vinder ook een telefoonnummer invoeren, zoals die van je partner of vriend. De knop wordt dan automatisch getoond op het lockscreen met het bericht dat het toestel door Android Apparaatbeheer is vergrendelt.

Hoewel het in de praktijk nog steeds mogelijk is om de gehele telefoon te wissen en de software er opnieuw op te zetten om de vergrendeling te omzeilen, is het een handige functie voor eerlijke vinders die graag de smartphone aan de rechtmatige eigenaar terug willen geven.

Lees het laatste nieuws over Android Apparaatbeheer

Download

Android Apparaatbeheer wordt automatisch geüpdatet door Google. Omdat de update zoals normaal gefaseerd wordt uitgerold, is het apk-bestand hier al te downloaden.

Download Android Apparaatbeheer in Google Play (gratis)

(via)

→ Alles weten over Android Device Manager? Lees dan ons uitgebreide artikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu