Android-applicatie Bluex zorgt dat je via Bluetooth kunt printen

polaroid pogo printerPolaroid brengt een reeks draagbare printers uit waarmee je via Bluetooth kunt printen. Helaas ondersteunt de G1 geen passend protocol om bestanden naar zo’n printertje te sturen. Maar nu is er Bluex, een simpele applicatie waarmee je wel foto’s naar de Polaroid Bluetooth Zink Printer kunt sturen. Het maakt gebruik van het OBEX Bluetooth-profiel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een vereiste is wel, dat je rootaccess op je telefoon hebt, als je ook bestanden wilt ontvangen. Gaat het alleen maar om het versturen van bestanden van je Android-telefoon naar de printer, dan is rootaccess niet vereist. Na installatie van Bluex verschijnt het uitwisselen via Bluetooth in het bestandsmenu van elke applicatie waarmee je bestanden kunt uitwisselen. Je moet dan nog wel je toestel koppelen met de printer en het afdrukken kan beginnen. De 3,2 megapixel foto’s zijn te groot om via de Polaroid-printer te versturen, dus je zult de foto eerst in PicSay moeten verkleinen. Da’s dan weer jammer…

Dergelijke printers zijn op dit moment voor zo’n $70 te koop.

bluetooth bluex

Downloaden kan via de Android Market of via deze code:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.