De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android-applicatie geeft stiekem jouw locatie door

Redactie
17 augustus 2010, 9:20
1 min leestijd
Android-applicatie geeft stiekem jouw locatie door

Een simpel spelletje in de Android Market sluist stiekem jouw GPS-gegevens door naar een externe server. De applicatie, Tapsnake, is één van de zoveel Snakevarianten. Wie de applicatie GPS Spy koopt van dezelfde ontwikkelaar, kan de geregistreerde GPS-coördinaten lezen. “GPS Spy downloadt de coördinaten en geeft de locatiepunten weer in Google Maps”, zegt een woordvoerder van antivirusprovider Symantec. “Zo ziet een gebruiker precies waar de telefoon is geweest.”

Tapsnake is op dit moment zo’n 1.000 tot 5.000 keer gedownload. GPS Spy (4,99 dollar) ging 100 tot 500 keer over de digitale toonbank.

Lees verder na de advertentie.

Overigens lijkt het erger dan het is. Gebruikers die Tapsnake downloaden krijgen voor de installatie te zien dat Tapsnake GPS-gegevens verzendt. Daarnaast kan alleen iemand met de juiste accountinstellingen je coördinaten zien. Kortom, een mailaccount hacken is nog makkelijker.

Desondanks is Symantec niet zo blij met de twee applicaties. Daarom hebben de apps het kenmerk ‘malicious’ gekregen.

De laatste tijd verschijnen steeds meer berichten over de veiligheid van Android. Vorige week kwam uit dat Russische telefoons werden geteisterd door een Trojaans paard. En nu dit. Moeten we ons zorgen maken? Misschien een beetje. Gelukkig is de Android-community erg groot en worden problemen snel gevonden. En anders kun je altijd nog een antivirus-applicatie installeren.

Via: The Register

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu