Android-applicatie MemoryUp Personal wist telefoondata

android_malwareVolgens reviews op Android Market is er bij de applicatie MemoryUp Personal sprake van malware. De applicatie wist volgens gebruikers gegevens van de telefoon, er wordt adware geïnstalleerd en gebruikers ontvangen spamberichten. Verder wordt de inhoud van SD-kaartjes gewist. De gebeurtenis roept discussies op of de aanpak van Google wel zo gewenst is. Google laat alle applicaties toe, klaarblijkelijk zonder ze goed te controleren. Pas bij problemen komt Google in actie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sommige mensen vinden dat Google een voorbeeld zou moeten nemen aan het goedkeuringsproces van Apple bij de App Store, maar ook daar is regelmatig commentaar op. Een ander punt is dat de open source-community, die bekend staat als een vriendelijk wereldje waarin mensen elkaar graag helpen, niet veranderd door dit soort incidenten.

Update: Dit bericht bleek bij nader inzien een hoax te zijn.

Via: Android Community

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.