Android-applicaties krijgen leeftijdsclassificatie

kijkwijzerOm te controleren of een film geschikt is voor kleine kinderen raadplegen ouders de Kijkwijzer, die aangeeft of er gescholden wordt in een film of dat er sprake is van seksuele inhoud. Binnenkort krijgen applicaties in de Android Market ook een leeftijdsclassificatie. Vanaf volgende week moeten ontwikkelaars bij het invoeren van een nieuwe applicatie of het updaten van een bestaande applicate aangeven of een programma voor iedereen of vanaf een bepaalde leeftijd beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is nog onbekend of in Europa dezelfde classificatieniveaus zijn als in de Verenigde Staten, maar de aankondiging wekt de suggestie dat dit wel zo is. In de VS zijn er vier classificatieniveaus: voor alle leeftijden, voor jonge tieners (basisschool) of hoger, voor tieners (middelbare school) of hoger en alleen voor volwassenen.

Ontwikkelaars die niet weten in welke categorie een applicatie valt, kunnen de handleiding op de Android-site raadplegen. Een applicatie met een gokthema (bijvoorbeeld poker) moet geclassificeerd worden als ‘tiener’ of hoger. Bevat een applicatie foto’s van naakte mannen of vrouwen? Dan is er sprake van seksuele inhoud en dus is de app alleen geschikt voor volwassenen.

Het is goed mogelijk dat de nieuwe versie van de Android Market een filter bevat, zodat ouders kunnen voorkomen dat kinderen seksuele applicaties aanschaffen. De nieuwe versie van de Market verschijnt wellicht in december, misschien wel tegelijkertijd met Gingerbread, de nieuwste versie van Android.

Bron: Talk Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.