Android-applicaties laten samenwerken: leer het trucje van de experts

applicaties-koppelenAndroid-applications kunnen gemakkelijk met elkaar samenwerken. Neem bijvoorbeeld Shazam, een applicatie die muzieknummers kan herkennen en je daarna kan doorsturen naar de Amazon MP3 Store om het muzieknummer te kopen.

Vanuit Shazam kun je ook doorbladeren naar MySpace om de profielpagina van de artiest te zien. Drie Android-applicaties die met elkaar samenwerken: hoe werkt dat? De ontwikkelaars van de Android-applicaties voor MySpace, Shazam en Amazon MP3 Store leggen het uit in onderstaand filmpje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Voor het koppelen van de applicaties gebruik je een intent. Eerst zie je de drie ontwikkelaars vertellen hoe de applicaties samenwerken:

Matt Kanninen vertelt hieronder hoe hij de MySpace-applicatie voor Android heeft gemaakt:

Tomasz Zawada, ontwikkelaar van Shazam, vertelt over zijn ervaringen met het Android-platform en heeft tips voor beginnende Android-ontwikkelaars:

Via: Android Developers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.