Android-applicaties onder Ubuntu draaien

android ubuntuOntwikkelaar Canonical heeft tijdens een bijeenkomst in Barcelona een runtime-omgeving geïntroduceerd waarmee je Android-applicaties onder Ubuntu zou kunnen draaien. Daarmee komen Android-apps ook op een normale desktop onder handbereik. Ubuntu is één van de meest populaire Linux-distributies. In potentie is ook de mogelijkheid aanwezig om de Android-toepassingen onder andere Linux-distributies te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Helemaal vanzelf gaat dat niet: Android is weliswaar op een Linux-kernel gebaseerd, maar gebruikt een eigen runtime-omgeving, waarop de applicaties zijn aangepast.

Daardoor is het ook niet mogelijk om normale Linux-applicaties zomaar op een Android-toestel te gebruiken. Canonical heeft nu een geschikte omgeving voor de desktop geschreven, waarmee het wél mogelijk is. Het gaat om een soort emulator, die de benodigde infrastructuur voor de Android-applicaties biedt. Helemaal probleemloos werkt het niet: veel functies zijn nog helemaal niet beschikbaar. Ook is de broncode nog niet vrijgegeven. Ars Technica heeft het hele verhaal.

Via: Ars Technica

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.