Android-applicaties onder Ubuntu draaien

Redactie
26 mei 2009, 23:54
1 min leestijd
Android-applicaties onder Ubuntu draaien
android ubuntu

Ontwikkelaar Canonical heeft tijdens een bijeenkomst in Barcelona een runtime-omgeving geïntroduceerd waarmee je Android-applicaties onder Ubuntu zou kunnen draaien. Daarmee komen Android-apps ook op een normale desktop onder handbereik. Ubuntu is één van de meest populaire Linux-distributies. In potentie is ook de mogelijkheid aanwezig om de Android-toepassingen onder andere Linux-distributies te gebruiken.

Helemaal vanzelf gaat dat niet: Android is weliswaar op een Linux-kernel gebaseerd, maar gebruikt een eigen runtime-omgeving, waarop de applicaties zijn aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Daardoor is het ook niet mogelijk om normale Linux-applicaties zomaar op een Android-toestel te gebruiken. Canonical heeft nu een geschikte omgeving voor de desktop geschreven, waarmee het wél mogelijk is. Het gaat om een soort emulator, die de benodigde infrastructuur voor de Android-applicaties biedt. Helemaal probleemloos werkt het niet: veel functies zijn nog helemaal niet beschikbaar. Ook is de broncode nog niet vrijgegeven. Ars Technica heeft het hele verhaal.

Via: Ars Technica

Categorie: Overige devices
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's